HomeKit-ondersteuning IKEA TRÅDFRI-lampen verder uitgesteld

Rick van der Veer
13 oktober 2017, 14:55
1 min leestijd
HomeKit-ondersteuning IKEA TRÅDFRI-lampen verder uitgesteld

Eerder dit jaar kondigde IKEA aan dat zijn slimme lampen voorzien werden van HomeKit-ondersteuning. Nu lijkt het er op dat we nog even op deze ondersteuning moeten wachten.

Lees verder na de advertentie.

IKEA TRÅDFRI HomeKit uitgesteld

De Zweedse meubelfabrikant IKEA begon gisteren met de uitrol van een update, waarmee je je TRÅDFRI-lampen aan HomeKit kon koppelen. Veel gebruikers lukte het alleen niet om hun lampen met de Home-app te verbinden. Door deze en andere technische mankementen moest IKEA de update weer intrekken.

IKEA TRÅDFRI HomeKit uitgesteld

Volgens een bericht van de Duitse tak van IKEA is TRÅDFRI nog niet compatibel met HomeKit, Amazon Echo en Google Assistant. Wanneer de update uitkomt die de bugs met het koppelen verhelpt, is nog onduidelijk. Voor nu zul je dus de afstandsbediening of de TRÅDFRI-app moeten gebruiken om de lampen te bedienen.

Het is niet de eerste keer dat IKEA een update uitbrengt voor TRÅDFRI en HomeKit. In mei beweerde het bedrijf al dat TRÅDFRI met HomeKit werkte, maar kwam daar later op terug. Het bedrijf zei toen in het najaar TRÅDFRI alsnog geschikt te maken voor alle slimme assistenten, maar gaf geen precieze datum voor de update.

IKEA TRÅDFRI review: de moeite waard?

IKEA bracht zijn verzameling slimme lampen begin dit jaar uit. TRÅDFRI is een stuk goedkoper dan concurrerende producten van bijvoorbeeld Philips, en in onze IKEA TRÅDFRI review lees je wat we van de lampen vonden. Ook toen bespraken we het ontbreken van HomeKit-ondersteuning, wat dus nog steeds een belangrijk minpunt is.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen