IKEA’s slimme TRÅDFRI-lampen krijgen HomeKit-bediening

Rutger Otto
23 mei 2017, 14:13
2 min leestijd
IKEA’s slimme TRÅDFRI-lampen krijgen HomeKit-bediening

De TRÅDFRI-lampen van IKEA krijgen in de toekomst HomeKit-ondersteuning, zodat ze vanuit Apples thuishub bediend kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Ondersteuning voor TRÅDFRI HomeKit

Dat heeft het Zweedse warenhuis IKEA bekendgemaakt. Op dit moment zijn de lampen alleen via een app (en fysieke knoppen) van IKEA zelf te bedienen, maar daar komt verandering in. “IKEA bewijst dat een ‘connected’ huis niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn”, stelt Björn Block van IKEA. “Door samen te werken met andere spelers in de markt, maken we het nog makkelijker om vooruitstrevende technologie te integreren in je huis.”

IKEA zegt de nieuwe functionaliteiten deze zomer en begin herfst te introduceren. Er worden dan updates uitgebracht voor de TRÅDFRI-app en de TRÅDFRI Gateway, het apparaat dat nodig is om lampen via wifi aan een netwerk te koppelen. Met de nieuwe functies is het mogelijk om de slimme verlichting via de Woning-app van Apple aan te sturen. Ook komt er ondersteuning voor Google Assistent en Amazon Alexa.

Toegankelijk voor meer mensen

Het is een welkome stap van IKEA, dat hiermee zorgt dat slimme lampen een stuk toegankelijker worden voor veel mensen. De duurdere concurrent Philips Hue heeft die ondersteuning voor HomeKit al wel. HomeKit is een platform van Apple waar het bedienen van alle slimme apparaten in huis samenkomt. Dat doen gebruikers via de Woning-app die sinds iOS 10 beschikbaar is. Hiermee bedien je niet alleen lampen, maar ook andere apparaten, zoals slimme deursloten en rookmelders.

IKEA TRÅDFRI review

De TRÅDFRI-lampen van IKEA werden begin dit jaar aangekondigd en zijn inmiddels breed verkrijgbaar. In onze IKEA TRÅDFRI review kun je lezen wat wij van de lampen vinden, nadat we ze een tijdje in gebruik namen. Als minpuntje beschreven we toen het ontbreken van HomeKit. Die drempel zal IKEA binnen een paar maanden gladstrijken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: IKEA
Categorie: Accessoires

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen