‘IKEA breidt HomeKit-producten uit met slimme stekker’

Erwin Vogelaar
22 augustus 2018, 10:53
2 min leestijd
‘IKEA breidt HomeKit-producten uit met slimme stekker’

IKEA breidt later dit jaar waarschijnlijk zijn HomeKit-producten uit met een goedkope slimme stekker. Deze stekkers laten je allerlei ‘domme’ apparaten besturen.

Lees verder na de advertentie.

IKEA slimme stekker voor HomeKit op komst

IKEA lijkt zijn serie slimme apparaten uit te breiden met een slimme stekker. Dat blijkt uit een gelekte foto van de IKEA-database, gedeeld door website Teknikveckan. Deze stekker geeft je de mogelijkheid om stroom naar allerlei apparaten aan en uit te zetten. Denk aan je koffiezetapparaat, computer, lampen enzovoort.

De stekker is onderdeel van de IKEA TRÅDFRI-serie. Onder de naam TRÅDFRI brengt IKEA allerlei goedkope slimme apparaten op de markt, zoals slimme lampen. Deze apparaten ondersteunen Apples HomeKit, maar bijvoorbeeld ook de Google Assistent. Hierdoor zijn ze een goedkoper alternatief voor onder andere Philips Hue.

ikea slimme stekker

De slimme stekker staat in de database van IKEA voor 99 Zweedse kronen. Dat komt neer op zo’n tien euro. Wil je een aan/uit-knop, dan betaal je 149 Zweedse kronen, ongeveer vijftien euro, voor een afstandsbediening en een stekker. Deze powerknop heeft een magneet aan de achterkant en werkt tot tien meter afstand.

IKEA is absoluut niet de eerste die een slimme stekker met HomeKit-ondersteuning aanbiedt. Al direct bij de lancering van HomeKit in 2015 waren er slimme stekkers beschikbaar. De slimme stekkers op de markt kunnen echter vrij prijzig zijn. Zelfs de goedkopere stekkers kosten al rond de dertig euro. Aangezien het leuk is om meerdere stekkers aan te schaffen voor zoveel mogelijk apparaten, is het fijn dat IKEA nu met een goedkoper alternatief komt.

De IKEA TRÅDFRI slimme stekker moet vanaf oktober beschikbaar zijn. Het is nog niet duidelijk of de stekker dan ook direct in Nederland verkrijgbaar is. Zodra dat het geval is, lees je het natuurlijk op iPhoned. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om het laatste nieuws in je inbox te ontvangen.

IKEA TRÅDFRI-lampen

Heb je interesse in de IKEA TRÅDFRI-lampen? Lees dan eerst onze TRÅDFRI review of deze lampen echt concurrentie bieden aan Philips Hue. En met deze tip voeg je een IKEA TRÅDFRI-lamp toe aan Philips Hue.

Lees meer over HomeKit

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen