IKEA’s slimme rolgordijnen vanaf eind augustus in Nederland beschikbaar
Lars Paymans

‘Hé Siri, doe de rolgordijnen omhoog!’ Vanaf augustus zijn de slimme rolgordijnen van IKEA verkrijgbaar in Nederland. Zoveel gaan ze kosten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

IKEA slimme rolgordijn vanaf augustus in Nederland

De slimme rolgordijnen van de Zweedse meubelwinkel laten al langer op zich wachten. Oorspronkelijk zouden ze in februari verschijnen, maar op het laatste moment werden ze uitgesteld tot augustus.

IKEA slimme rolgordijnen

IKEA bevestigt aan Tweakers dat de rolgordijnen vanaf eind augustus verkrijgbaar zijn. Het bedrijf koos ervoor om het product uit te stellen omdat er nieuwe manieren gevonden werden om de kwaliteit te verbeteren.

Vanaf dat moment heb je de keuze uit twee varianten: de Kadrilj van 100 euro en Fyrtur van 119 euro. Er zijn verschillende formaten beschikbaar, waarbij de prijs uiteraard oploopt als je een groter rolgordijn nodig hebt. De goedkopere variant laat licht door, terwijl het duurdere model wel verduisterend is. Beide gordijnen verschijnen enkel in de kleur grijs, al kan dit in de toekomst worden uitgebreid.

Hé Siri, goedemorgen

De rolgordijnen kun je gewoon met een touwtje omhoog en omlaag halen, maar daar haal je ze natuurlijk niet voor in huis. Het bijzondere van de Kadrilj en Fyrtur is dat je ze met Siri of een bijbehorende iOS-app vanaf je iPhone kunt bedienen.

Op die manier kun je dus op afstand alvast je rolgordijnen laten zakken, of ’s ochtends als je wakker wordt ze omhoog laten gaan als je ‘goedemorgen’ zegt tegen Siri. Dat geeft weer een nieuwe dimensie aan deze spraakopdracht, waarmee de lampen in je huis aangaan en je eventueel je verwarming ook kunt activeren. De laatste jaren heeft IKEA steeds meer producten uitgebracht die je met je iPhone kunt bedienen. Van slimme lampen tot slimme speakers in samenwerking met Sonos en draadloze opladers.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.