Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Slimme IKEA rolgordijnen met Siri-ondersteuning nu in Nederland te koop

Lars Paijmans
15 augustus 2019, 14:46
1 min leestijd
Slimme IKEA rolgordijnen met Siri-ondersteuning nu in Nederland te koop

Na een paar keer uitgesteld te zijn geweest, kun je IKEA slimme rolgordijnen nu kopen via de webshop van de meubelwinkel. Deze kun je bedienen met Siri en de Google Assistent.

Lees verder na de advertentie.

IKEA slimme rolgordijnen nu in Nederland verkrijgbaar

‘Hé Siri, goeiemorgen’, is voor bepaalde Apple-gebruikers al genoeg om alle lampen in huis te activeren. Om ook automatisch de rolgordijnen van je slaapkamer omhoog te draaien kun je nu bij IKEA terecht.

IKEA slimme rolgordijnen kopen

De slimme rolgordijnen die nu verkrijgbaar zijn ondersteunen Siri en HomeKit, zodat je ze net als een slimme lamp met je stem en iPhone kunt bedienen. Ook kun je de IKEA Homesmart-app voor iOS en Android hiervoor gebruiken.

Heb je geen iPhone bij de hand, dan kun je de rolgordijnen ook met een afstandsbediening naar beneden of omhoog laten. Het rolgordijn werkt op een klein motortje dat met een accu wordt aangedreven. Deze kun je opladen en daarna in de bovenkant van het rolgordijn stoppen.

Vijf verschillende formaten, niet op maat gemaakt

De IKEA Fyrtur wordt geleverd in vijf verschillende formaten, die verschillen van 60x195cm tot 140x195cm. Dat heeft uiteraard ook invloed op de prijs. Het goedkoopste model kost 119 euro, terwijl je voor de duurste 159 euro betaalt. De rolgordijnen kunnen niet op maat worden gemaakt.

Om de Fyrtur te kunnen gebruiken heb je een speciale TradFri-verbindingshub van 32 euro nodig die je bijvoorbeeld ook nodig hebt om de slimme lampen van IKEA aan te koppelen.

De rolgordijnen zijn lang niet het eerste slimme product van IKEA. Zo bracht het bedrijf een tijd geleden al slimme lampen uit en verscheen onlangs een lamp met daaronder een Sonos-speaker.

Lees ook: IKEA Symfonisk review: speaker en lamp in één, daar zit muziek in

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu