Let op: IKEA’s slimme rolgordijnen ondersteunen voorlopig toch geen HomeKit
Lars Paijmans

In tegenstelling tot wat IKEA heeft beloofd, ondersteunen de slimme rolgordijnen die vanaf vorige week verkrijgbaar zijn geen HomeKit. Die functie wordt pas later toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

IKEA rolgordijnen HomeKit uitgesteld

Vorige week bracht IKEA de langverwachte slimme rolgordijnen uit, die je vanaf je iPhone of met stembediening naar beneden of naar boven kunt rollen. Voor iPhone-gebruikers is vooral de ondersteuning voor HomeKit interessant. Dat zorgt er immers voor dat je de rolgordijnen met Siri kunt bedienen en je het apparaat onderdeel kunt maken van je HomeKit-routines.

IKEA slimme rolgordijnen

Nu de eerste exemplaren worden geleverd, blijkt echter dat HomeKit-ondersteuning voorlopig niet aanwezig is. Op Reddit deelde een gebruiker een video van de FYRTUR-rolgordijnen, waarin hij tot de ontdekking kwam dat de Google Assistent wel, maar HomeKit niet wordt ondersteund.

In een reactie op Reddit laat IKEA weten dat HomeKit-ondersteuning inderdaad niet aanwezig is, maar dat dit later volgt met een update. “HomeKit wordt deze herfst toegevoegd aan de FYRTUR-rolgordijnen”, aldus de verklaring. Een exacte datum blijft dus uit.

HomeKit blijft lastig voor IKEA

Het is niet de eerste keer dat IKEA HomeKit-ondersteuning belooft en dit vervolgens niet nakomt. Toen de slimme TRADFRI-lampen van het bedrijf verschenen duurde het ook zes maanden tot ondersteuning voor Apples platform werd toegevoegd.

Heb je de rolgordijnen al besteld, dan kun je ze tot de HomeKit-update uitkomt, bedienen via de meegeleverde afstandsbediening of met de TRADRI-app voor iOS. Ook kun je de Google Assistent gebruiken op je iPhone of iPad, of via een Google Home-speaker.

Vorige week maakte IKEA bekend een speciale divisie op te richten die zich volledig richt op het maken van slimme producten. Laten we hopen dat deze focus ervoor zorgt dat HomeKit-ondersteuning in de toekomst daardoor vanaf dag één beschikbaar is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.