Ikea’s nieuwe meubilair laadt je iPhone draadloos op

Rutger Otto
2 maart 2015, 13:02
1 min leestijd
Ikea’s nieuwe meubilair laadt je iPhone draadloos op

De Zweedse winkelketen Ikea heeft meubels aangekondigd waar draadloze Qi-opladers in verwerkt zijn. Daarnaast kun je straks ook losse oplaadpads kopen.

Lees verder na de advertentie.

Ikea meubels met opladers

Ikea kondigde de nieuwe lijn Ikea-meubels aan tijdens het Mobile World Congress deze week. De meubels hebben technologie met de Qi-standaard geïntegreerd, daarmee kunnen sommige smartphones en tablets van stroom voorzien worden door ze op het meubel te leggen. Naast meubels gaat de winkel ook losse oplaadpads verkopen die dus niet in een meubel zitten.

Ook iPhones kunnen draadloos via het meubel opgeladen worden, al is daarvoor wel een speciaal hoesje benodigd. Ikea noemt deze hoesjes Vitahult en als een iPhone in zo’n jasje gestoken is, kan hij contact maken met de Qi-meubel om op te laden. Het opladen werkt niet op alle plekken: een plus-teken op het meubel geeft aan waar de smartphone neergelegd moet worden.

De oplaadpads en meubels moeten vanaf 15 april in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn, de goedkoopste kost rond de 40 euro. De draadloze opladers zijn onder meer te vinden in lampen en tafels. Deze ogen heel stijlvol en passen zonder probleem in elk modern interieur.

ikea meubels

Ikea en apps

Ikea zoekt de laatste tijd vaker een connectie met technologie. Pas geleden introduceerde de Zweedse winkelketen een app met emoticons om ‘communicatie in huis te verbeteren’. Daarmee kon je Ikea-gerelateerde plaatjes naar elkaar sturen, zoals Zweedse balletjes, maar ook kasten en tafels. Zo moeten gebruikers elkaar op rommel in huis wijzen, op een leuke manier.

Met de reguliere app van Ikea kun je via augmented reality bekijken of een bepaald meubel uit de Ikea-catalogus mooi staat in je huis.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu