Dit zijn IKEA’s plannen voor ARKit bij de launch van iOS 11

Erwin Vogelaar
19 juni 2017, 19:13
2 min leestijd
Dit zijn IKEA’s plannen voor ARKit bij de launch van iOS 11

Zodra iOS 11 lanceert, is IKEA erbij met een eigen app waarmee je via augmented reality meubels in je woning plaatst. Dit zijn ARKit-plannen die de woonwinkel heeft.

Lees verder na de advertentie.

IKEA ARKit-app voor iOS 11

Gaan we met iOS 11 op een nieuwe manier onze meubels kopen? Als het aan IKEA ligt wel. Het bedrijf kondigt een nieuwe app aan gebaseerd op Apples ARKit voor augmented reality. Met deze app plaats je virtuele meubels in je woning, zodat je direct ziet of de bank of Billy-kast in je interieur past. Eerder liet IKEA je al via zijn iOS-app op een soortgelijke manier virtuele meubels plaatsen, maar de kwaliteit was matig.

ikea arkit

De nieuwe app is aangekondigd door IKEA’s hoofd van digitale transformatie Michael Valdsgaard, tegenover Di Digital. Volgens Valdsgaard is het in de eerste versie van de app waarschijnlijk nog niet mogelijk om ook direct de meubels te kopen, maar later is dit wel het plan.

ARKit is Apples eerste stap in de wereld van augmented reality en de technologie is direct bijzonder indrukwekkend. ARKit is een framework voor app-makers waarin ze alles vinden wat nodig is voor het maken van ar-apps. Bijzonder aan ARKit is hoe precies het is. Virtuele objecten blijven, waar ze ook geplaatst worden, daadwerkelijk op die plek staan of hangen. Vooralsnog werkt ARKit enkel door een iPhone of iPad omhoog te houden, maar in de toekomst zal er ongetwijfeld ook een bril ontwikkeld worden.

Voor de app van IKEA betekent dit dat meubels op de juiste plek blijven staan als jij ze van alle hoeken bekijkt. Ook zorgt ARKit direct voor de juiste belichting, zodat het realistisch oogt. Valdsgaard stelt dat er in de eerste versie van de app vijf- tot zeshonderd producten te vinden zijn. Nieuwe meubels krijgen vervolgens hun primeur in de app, nog voor dat ze in de IKEA-winkels zelf staan.

ARKit werkt op de iPhone 6S, iPad Pro en nieuwere modellen van deze apparaten. De IKEA-app verschijnt in de herfst, rond de lancering van iOS 11.

Via: Di Digital
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen