iH8Sn0w toont iPhone 3G met multitasking
Redactie

‘DarkMalloc’ van het ‘iH8Sn0w’-team heeft zojuist een video op youtube gezet. In deze video laat hij de jailbreak van de eerste beta van firmware 4.0 zien. Dit is voor het eerst dat deze jailbreak op video getoond wordt. Hij laat ook iets anders opvallends zien: Multitasking op de iPhone 3G. Steve Jobs zei dat dit niet mogelijk zou zijn omdat de hardware het niet aan zou kunnen, maar DarkMalloc bewijst het tegendeel.

Simpele applicaties

In de video start de jailbreaker een aantal applicaties op die standaard op elke iPhone staan. Na het openen van ‘Settings’, ‘Calculator’ en ‘Clock’ wisselt hij van ‘Clock’ naar ‘Settings’ met behulp van multitasking. Je ziet dat dit erg snel werkt. Het is nog onbekend of het multitasken ook zo goed werkt met andere applicaties zoals Skype en TomTom, want deze zijn natuurlijk zwaarder voor de processor om te verwerken.

Het team gaat de jailbreak nog niet verspreiden om een aantal redenen. Het is bijvoorbeeld nog niet mogelijk om Cydia te gebruiken op firmware 4.0. Saurik zal de software eerst nog aan moeten passen zodat het wel gaat werken. Ook is het mogelijk dat Apple erachter komt welke ‘kwetsbaarheid’ iH8Sn0w gebruikt om de iPhone te jailbreaken. Deze kunnen ze dan in de definitieve versie van de firmware dichten, waardoor de jailbreak niet meer mogelijk is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Wolfii82

  Eigenlijk is multitasking zo nutteloos. Of je nu op de Home knop drukt en vervolgens de applicatie die je wilt openen op zoekt of dat je via de Home knop kunt schakelen naar een andere applicatie die je open hebt staan. Het feit blijft dat je maar 1 applicatie tegelijktijd in beeld hebt, dus er is eigenlijk geen verschil.

 • Danny

  @ Wolfii82

  Stel, je bent een sms of email aan het typen en je wil voor het bericht nog even snel wat opzoeken op internet waarna je meteen weer verder wil met het versturen van het bericht.. je opent even de browser, zoekt het op, gaat terug naar je tot zover getypte bericht middels multitasking en je kunt meteen weer verder… Handig toch?

 • Robin

  Verder gaan met je e-mail typen terwijl je even naar Safari gaat om wat op het web op te zoeken kan prima zonder OS4.0.

  Het voordeel zit m eerder in een muziek app te laten draaien (zonder je Safari browser te gebruiken) en tegelijk te internetten, twitteren of een game te draaien.