iH8Sn0w toont iPhone 3G met multitasking

Redactie
14 april 2010, 14:42
1 min leestijd
iH8Sn0w toont iPhone 3G met multitasking

‘DarkMalloc’ van het ‘iH8Sn0w’-team heeft zojuist een video op youtube gezet. In deze video laat hij de jailbreak van de eerste beta van firmware 4.0 zien. Dit is voor het eerst dat deze jailbreak op video getoond wordt. Hij laat ook iets anders opvallends zien: Multitasking op de iPhone 3G. Steve Jobs zei dat dit niet mogelijk zou zijn omdat de hardware het niet aan zou kunnen, maar DarkMalloc bewijst het tegendeel.

Simpele applicaties

In de video start de jailbreaker een aantal applicaties op die standaard op elke iPhone staan. Na het openen van ‘Settings’, ‘Calculator’ en ‘Clock’ wisselt hij van ‘Clock’ naar ‘Settings’ met behulp van multitasking. Je ziet dat dit erg snel werkt. Het is nog onbekend of het multitasken ook zo goed werkt met andere applicaties zoals Skype en TomTom, want deze zijn natuurlijk zwaarder voor de processor om te verwerken.

Het team gaat de jailbreak nog niet verspreiden om een aantal redenen. Het is bijvoorbeeld nog niet mogelijk om Cydia te gebruiken op firmware 4.0. Saurik zal de software eerst nog aan moeten passen zodat het wel gaat werken. Ook is het mogelijk dat Apple erachter komt welke ‘kwetsbaarheid’ iH8Sn0w gebruikt om de iPhone te jailbreaken. Deze kunnen ze dan in de definitieve versie van de firmware dichten, waardoor de jailbreak niet meer mogelijk is.

Spotlight: Jailbreak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday