iFixit brengt ‘Liberation Kit’ uit
Redactie

Apple is begonnen met het gebruik van een nieuw soort schroefjes. De schroefjes zijn niet uit het toestel te verwijderen met normale schroevendraaiers. iFixit heeft deze week een ‘iPhone 4 Liberation Kit’ geproduceerd. In deze kit zit een schroevendraaier waarmee je de zogenaamde ‘Pentalobe’-schroeven kan losdraaien. Hierdoor kan je zelf je iPhone 4, iPod touch en Macbook Air openen.

Zelf repareren

Een reparatie van de iPhone kan aardig wat geld kosten als het toestel buiten de garantieperiode kapot gaat. Soms zijn problemen erg simpel zelf op te lossen, maar door de nieuwe schroeven van Apple was dit tijdelijk onmogelijk bij de nieuwe toestellen. Door de productie van de nieuwe schroevendraaiers kan iedereen nu de nieuwe apparaten van Apple openschroeven om te zien wat er mis mee is.

Risico’s

Bij sommige handelingen verbreek je een soort ‘zegels’. Deze zegels zijn door Apple aangebracht om mensen te weerhouden van een amateuristische reparatie. Als je zelf de apparaten openschroeft, brengt dit namelijk een risico met zich mee. Alleen officiële Apple Service Providers kunnen deze zegels opnieuw aanbrengen. Zij herkennen de gebroken zegels, en weigeren een reparatie onder garantie als dit van toepassing is.

<embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=18764019" type="application/x-shockwave-flash" width="400" height="300"></embed>

Via iFixit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.