iFixit opent Apple TV, krijgt ban van Apple

Rutger Otto
1 oktober 2015, 9:32
2 min leestijd
iFixit opent Apple TV, krijgt ban van Apple

Website iFixit heeft geen app meer in de App Store staan en zijn ontwikkelaars-account is geband. Reden: iFixit haalde een nieuwe Apple TV uit elkaar.

Lees verder na de advertentie.

iFixit ban

Reparatiewebsite iFixit is bij Apple-fans vooral bekend omdat het altijd als één van de eersten nieuwe apparaten van Apple uit elkaar haalt. Dat biedt een inkijkje onder de motorkap van de producten die we zelf niet zomaar los zouden schroeven. Zo komen we meer te weten over bijvoorbeeld gebruikte chips, accu’s en processors.

Voortaan moet iFixit echter andere manieren gaan zoeken om voor de release aan Apple-apparaten te komen, want het bedrijf is door Apple gebannen. De iFixit-app is uit de App Store gehaald en de website wordt niet meer toegelaten tot een ontwikelaarsaccount. Dat komt omdat iFixit de nieuwe Apple TV uit elkaar haalde. Dat was een versie die aan ontwikkelaars werd uitgedeeld als onderdeel van Apple’s pre-release-programma.

apple tv apple-event samenvatting

Tegen de regels

In een blog post geeft iFixit toe dat de actie in strijd is met Apple’s regels. Het bedrijf zegt de risico’s tegen elkaar te hebben afgewogen en besloten te hebben het toch te doen. Een aantal dagen later kreeg iFixit de ban van Apple.

iFixit vindt het niet heel erg dat de app uit de Store is verdwenen. De laatste maanden werden al geen verbeteringen meer doorgevoerd en sinds iOS 9 had hij last van bugs. Ondertussen werkt het bedrijf aan een verbeterde mobiele site. Voor Android is de app er overigens nog wel.

De nieuwe Apple TV

De vierde generatie Apple TV komt eind oktober pas uit, maar Apple heeft alvast wat hardware verstuurd naar enkele ontwikkelaars. Daarmee is het mogelijk alvast apps te maken voor tvOS, het nieuwe besturingssysteem van de Apple TV. Deze draait voor een groot deel op apps, krijgt een nieuwe afstandsbediening en is (in Amerika) te bedienen met stemcommando’s. Lees er alles over in ons Apple TV-dossier.

Het laatste Apple TV nieuws

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu