Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Met iFind raak je spullen in huis nooit meer kwijt

Rutger Otto
15 juni 2014, 10:01
2 min leestijd
Met iFind raak je spullen in huis nooit meer kwijt

Heb je weer iets weggelegd waarvan je niet meer weet waar het is gebleven? Hang er dan een iFind locatie-label aan, die in verbinding staat met je iPhone. Het idee van dit Kickstarteridee is niet nieuw, maar iFind is wel de eerste van dit soort labels zonder batterij.

Lees verder na de advertentie.

Chipolo, Tile en Gecko. Slechts een paar voorbeelden van slimme labels die bijhouden waar jij je spullen laat slingeren. Hartstikke handig, deze kleine apparaatjes helpen jou dankzij een connectie met een app op je iPhone. iFind doet in principe hetzelfde, maar heeft een voordeel in vergelijking met de concurrentie: het heeft geen batterij nodig om zijn werk te doen.

https://www.youtube.com/watch?v=Gb0M8ube8as

Geen batterij nodig

iFind haalt zijn kracht uit elektromagnetische bronnen om hem heen, zoals wifi-zenders of antennes van mobiele telefoons. Deze kracht wordt omgezet in elektrische energie en kan binnen de iFind worden opgeslagen. Het label heeft zo altijd genoeg kracht om gebruik te maken van bluetooth low energie.

Volgens WeTag, de makers van iFind, werkt het heel simpel. Je zet bluetooth aan op je iPhone en je verbindt met iFind. Even de iFind app downloaden, het label ID invullen en je kan beginnen. Kun je vervolgens een keer je spullen niet vinden, dan open je de app en laat je het label piepen. Anderson werkt het overigens ook: ben je je iPhone kwijt, dan schud je met het label en je telefoon gaat af.

Verloren spullen moeten wel in de buurt zijn

De enige vereiste van de iFind is dat je telefoon altijd binnen een straal van 60 meter van de iFind moet zijn om te werken, aangezien het werkt met bluetooth. Het label is nu te vinden op Kickstarter, waar het enorm veel geld opgehaald heeft. Met nog twee weken te gaan staat de teller op ruim 400 duizend dollar, terwijl het team 25 duizend nodig had. Voor iets meer dan 20 euro heb je een iFind in huis, de eerste levering is vanaf oktober dit jaar.

Lees ook Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu