De 9 tofste IFA 2016-gadgets voor iPhone-gebruikers

Lars Paijmans
5 september 2016, 20:44
4 min leestijd
De 9 tofste IFA 2016-gadgets voor iPhone-gebruikers

IFA 2016, de grote techbeurs in Berlijn, zit er weer op. Deze beurs is op de eerste plaats interessant voor Android-gebruikers, maar ook op iPhone-gebied gebeurt er genoeg. In dit overzicht zetten we de tofste iPhone-gadgets op een rij die we tijdens de beurs tegenkwamen.

Lees verder na de advertentie.

De tofste gadgets van IFA 2016 op een rijtje

Ieder jaar verzamelen grote technologiebedrijven zich een paar dagen in Berlijn voor de IFA, een beurs waar naast smartphones ook slimme koelkasten, strijkijzers en televisies te zien zijn. Ieder jaar reizen ook kleinere bedrijven en ontwikkelaars naar de Duitse hoofdstad om daar hun nieuwe ideeën te demonstreren. Deze zijn vaak ook te koppelen aan je iPhone, zoals de lijst met negen gadgets die we daar gezien hebben.

1. Sense Peanut

De Sense Peanut is een klein apparaatje in de vorm van een pinda die je gemakkelijk met je iPhone kunt koppelen via de bijbehorende Peanut-app. Het apparaatje legt je vervolgens ergens in huis, zodat je op ieder moment op de hoogte bent van de temperatuur. Na verloop van tijd tekent de app een grafiek uit, zodat je precies kan zien op welk moment van de dag het het warmst is. Daarnaast is de Peanut te koppelen met IFTT, zodat je op basis van de temperatuur bepaalde acties in andere apps uit kunt voeren. De Thermopeanuts is vanaf nu te bestellen voor 29 euro.

IFA 2016

2. Philips Songcare FlexCare

Zelfs als je je tanden poetst kan je iPhone een handje komen helpen. Ook Philips is hiervan overtuigt, zo bleek op IFA. Daar kregen we de Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected te zien. Terwijl je poetst geeft de iOS-app tips over beter en efficiënter poetsen, terwijl je na afloop kunt zien hoe goed je gebit nu echt is. Op je iPhone-scherm zie je een afbeelding van een gebit, die laat zien waar je al geweest bent met je tandenborstel.

IFA 2016

3. Whitings Steel HR

De smartwatch-hype is op IFA 2016 nog steeds springlevend, zo bewees ook Whithings met de Steel HR. Deze smartwatch ziet er echter uit als een normaal analoog klokje, op een klein cirkeltje na waar je allerlei gegevens over je gezondheid af kunt lezen. Het aantal stappen dat je gezet hebt bijvoorbeeld. Dit analoge uiterlijk is ook gunstig voor de prijs: de Whithings Steel HR is namelijk al voor 169 euro verkrijgbaar.

4. Netatmo Valve

Netatmo maakt zelfs je radiator slim met de Netatmo Valve, een opzetstukje voor je verwarming. Hiermee kun je op afstand de radiator warmer, kouder of helemaal uitzetten. Daarnaast is hij te koppelen met HomeKit, zodat je ook met een beetje hulp van je stembanden en Siri de temperatuur kunt aanpassen. Een leuke bijkomstigheid is het kleine e-ink-display waarop je de exacte temperatuur kunt zien.

DJI Osmo Mobile

5. DJI Handheld

Een droom voor vloggers kwam tijdens IFA 2016 uit in de vorm van de DJI Osmo Mobile. Dit statief kun je niet alleen wegzetten, maar ook heel gemakkelijk al lopend gebruiken. Je iPhone klik je er snel en stevig in vast. Terwijl je lopend filmt gaat de Osmo Mobile trillingen tegen, wat een stuk stabielere beelden op moet leveren. Hier hoort ook software bij, wat wel betekent dat het statief een accu heeft die zo’n vier uur meegaat. De professionele vloggersgadget is binnenkort verkrijgbaar voor 339 euro.

6. Asus ZenWatch 3

Asus onthulde op IFA 2016 een stijlvolle nieuwe smartwatch met de ZenWatch 3. Deze is ook gewoon te koppelen aan je iPhone, en heeft in tegenstelling tot de Apple Watch een ronde wijzerplaat. Ook heb je de keuze uit verschillende kleuren en ligt de prijs van 229 euro net wat lager dan de goedkoopste Apple Watch. De ZenWatch 3 heeft drie verschillende knoppen aan de zijkant, wat niet alleen het uiterlijk van een klassiek horloge moet nabootsen, maar je ook gemakkelijk tussen gebruikte apps laat schakelen. Wel zo handig. De smartwatch moet later dit jaar verschijnen. Je leest meer over deze smartwatch in de Asus ZenWatch 3 preview op onze zustersite Android Planet.

IFA 2016

7. ReSound LiNX2 jabra

ReSound heeft een nieuw gehoortoestel gemaakt die direct in verbinding staat met je iPhone en Apple Watch. Dit is niet alleen minder opvallend, maar geeft je ook allerlei opties. Stel het geluid bijvoorbeeld af op een restaurant, het verkeer of de buitenlucht. Daarnaast kun je er telefoongesprekken naar toe sturen, maar hoor je ook de muziek die je op je iPhone afspeelt via je gehoorapparaat. Op deze manier is de ReSound LiNX 2 ook aan je navigatie te koppelen.

8. Tile Slim

Spullen kwijtraken is al geen pretje, maar wordt pas echt vervelend als je portemonnee zoek is. Nu bluetooth 4.0 officieel beschikbaar is, zijn er een aantal nieuwe producten verschenen die deze energiezuinige vorm van bluetooth ondersteunen. De Tile Slim bijvoorbeeld, een klein en plat vierkant dat gemakkelijk in een vakje voor pasjes in je portemonnee past.

IFA 2016

9. Sphero BB-8 Force Band

Sinds Star Wars: The Force Awakens waren we al niet meer weg te slaan bij de BB-8 van Sphero. Dit robotje bestuur je met je iPhone en gedraagt zich precies zoals in de film. Eind dit jaar verschijnt er met de Force Band een interessante uitbreiding voor de BB-8 Sphero, omdat je hiermee het balletje volledig met handbewegingen kunt besturen.

Door je hand te draaien en je vuist te openen en te sluiten, laat je BB-8 door de kamer rollen zonder dat je hier een scherm of app hoeft aan te raken. Vanaf 30 september is de Force Band verkrijgbaar, inclusief een speciale bundel die hem met de BB-8 verpakt.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen