Apple Watch wint nu al een prestigieuze designprijs
Rutger Otto

Hij is nog niet eens op de markt of de Apple Watch sleept al een grote designprijs in de wacht. De iF Design Gold Award staat ook wel bekend als de ‘Oscar voor Design’ en gaat dit jaar naar Apple.

iF Award voor de Apple Watch

De Apple Watch heeft tijdens de 2015 iF Design Awards de gold award gewonnen. Hiermee was het één van de twee winnaars die deze prijs in de categorie telecommunicatie mocht toe-eigenen. Eerder won Apple de prijs al voor verschillende iPhones. De jury was lovend over de Apple Watch in het rapport:

“Het idee om klassieke materialen zoals leer en met state-of-the-art technologie te combineren om een mode-accessoire te maken, resulteert in een wonderschoon product dat de gehele ervaring compleet maakt. De Apple Watch scoort hoog voor elk detail en is in zijn compleetheid een buitengewoon staaltje design. Voor ons is het nu al een icoon.”

De jury beoordeelt ieder product op een aantal criteria, waaronder de kwaliteit van het design, het vakmanschap, de materiaalkeuze, functionaliteit, innovatie en gebruiksgemak. Hoewel de Apple Watch nog niet eens in de winkels ligt en we nog wachten op alle functies van de wearable, de prijs en de releasedatum, heeft de jury toch een oordeel kunnen vellen.

apple watch april

Mode-accessoire

Voor Apple is deze award alleen maar goed nieuws. Naast een smartwatch moet de Apple Watch namelijk echt een luxe mode-accessoire worden. Volgens geruchten wordt de wearable straks in de Apple Store op een aparte afdeling verkocht, waarbij gemikt wordt op een juweliers-ervaring.


Volgende week zal Apple meer informatie over de Apple Watch uit de doeken doen. Dan komen we de prijzen, functies en de releasedatum te weten. De Apple Watch komt in april uit in de Verenigde Staten, maar het niet niet bekend of hij dan ook meteen in Nederlandse Apple Stores verkrijgbaar is. Het Spring Forward-event vindt op 9 maart plaats, daar doen wij uiteraard verslag van.

→ Kom meer te weten over de Apple Watch specificaties en mogelijkheden.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.