iDongle is de oplossing voor de tethered jailbreak
Redactie

Het is voor sommige iPhones en iPods nog steeds niet mogelijk om een untethered jailbreak te hebben. Als een jailbreak niet untethered is moet de gebruiker van het apparaat telkens blackra1n gebruiken om de iPhone of iPod op te starten. Dit kan erg lastig zijn als je bijvoorbeeld op vakantie bent, want veel mensen hebben dan geen computer bij de hand. iDongle kan hier in de toekomst de oplossing voor zijn.

iDongle simuleert Blackra1n

Een paar handige mannen hebben de iDongle gemaakt. Dit apparaatje kan je met je iPhone verbinden als je deze opstart. Het apparaatje zal hetzelfde doen als Blackra1n, en dus heb je geen computer meer nodig om je telefoon op te starten. Het apparaatje is makkelijker mee te nemen dan een laptop, en dus is dit hét idee waar de mensen naar opzoek zijn als ze een tethered jailbreak hebben.

Toekomst

Op dit moment is het product ‘iDongle’ nog lang niet klaar. Zoals je in het onderstaande filmpje kan zien is iDongle nog niet meer als een printplaatje met een batterij eronder. Op dit moment werkt iDongle alleen nog voor firmware 3.1.2, maar in de toekomst komt Apple natuurlijk met nieuwere, betere firmwares. Het is dus belangrijk dat je de iDongle in de toekomst kan aanpassen voor de door jou gebruikte firmware-versie. Hier werken de ontwikkelaars op dit moment erg hard aan.

Zodra de iDongle te koop is zullen we een uitgebreide review schrijven over het handige apparaatje.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.