Devices van Apple dit jaar erg populair als kerstcadeau

Wouter Nijsen
30 december 2014, 11:01
1 min leestijd
Devices van Apple dit jaar erg populair als kerstcadeau

Ook dit jaar moesten we weer op zoek naar cadeau’s voor onder de kerstboom en daarbij zijn we erg vaak uitgekomen bij een device van Apple, zo blijkt uit een recent onderzoek.

Lees verder na de advertentie.

iDevices populair als kerstcadeau

iDevices populair

Uit de onderzoekgegevens van Flurry, een bedrijf dat de verkopen van smartphones en tablets dit jaar onderzocht, blijkt dat meer dan de helft van alle geactiveerde toestellen iPhones waren. Het onderzoek van Flurry vond plaats van 19 tot en met 25 december en analyseerde meer dan 600.000 app-downloads om tot deze conclusies te komen. De activaties van de iDevices staan, zoals je in de afbeelding hiernaast kunt zien, garant voor 51,3 procent van het totaal. Ter vergelijking: voor elk Samsung-toestel dat tijdens de feestdagen werd geactiveerd, werd dit bij bijna drie toestellen van Apple gedaan.

Meer phablets

De maand december is ook dit jaar weer bijzonder succesvol voor Apple, al was dit ook in voorgaande jaren het geval. Uit het onderzoek blijkt verder dat ook de phablet een stuk populairder is dan voorheen. Zo was in 2013 vier procent van alle geactiveerde apparaten een phablet, dit jaar is dat aantal opgelopen tot 13 procent. Ten koste van de tablets; deze zorgen in vergelijking met vorig jaar (29 procent) nu nog voor 22 procent van de verkopen.

Er lijken dus meer mensen voor een phablet kiezen, nu er ook een iOS-optie is. Overigens deed niet alleen de iPhone 6 Plus het uitstekend, maar ook zijn kleinere broertje. De iPhone 6 staat namelijk op nummer 1 als het gaat om de meest geactiveerde toestellen tijdens kerst dit jaar.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu