iDeal laat je nu onderling geld overmaken, Nederlandse banken-apps doen mee

Lars Paijmans
2 januari 2017, 12:55
1 min leestijd
iDeal laat je nu onderling geld overmaken, Nederlandse banken-apps doen mee

iDeal kennen we al jaren als een dienst om gemakkelijk geld over te maken naar webwinkels of andere instanties. Vanaf nu kan dat dienst ook gebruikt worden om onderling geld over te maken, bijvoorbeeld naar vrienden en familieden.

iDeal onderling betalen binnenkort mogelijk

De populairste betaal-apps van het moment zijn al bezig om iDeal onderling betalen toe te voegen. Betaalvereniging Nederland heeft de optie toegevoegd om onderling betalingen via iDeal te laten verlopen. De organisatie die al het digitale betalingsverkeer in Nederland regelt, past de iDeal-regelgeving aan. Hierdoor wordt het mogelijk voor twee consumenten om via iDeal geld naar elkaar over te maken. Handig als je gaat lunchen en zo snel de kosten kunt delen.

iDeal onderling betalen

Omdat iDeal echter een vertrouwde en veilige manier moet blijven om online te betalen, gaat dit niet zomaar. Partijen die deze onderlinge betalingen willen aanbieden, moeten daarom eerst getoetst worden door Currence, dat door Betaalvereniging Nederland wordt vertegenwoordigd. Voldoet de partij aan de eisen, dan krijgen ze toegang tot de nieuwe iDeal-functie.

Bunq, ABN en ING doen mee

Onder meer de apps van ABN AMRO, Bunq, Florin en ING zouden al een aanvraag ingediend hebben om de functie toe te voegen. Online Betaalplatform werd als eerste dienst goedgekeurd en mag de onderlinge iDeal betalingen dus al aanbieden. Reken de komende weken dus op de nodige updates voor iOS-apps van populaire betaaldiensten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's