Concept: zo zou de iPod touch 2019 een nieuw iPod-design inluiden

Florence Peeters
21 januari 2019, 16:58
2 min leestijd
Concept: zo zou de iPod touch 2019 een nieuw iPod-design inluiden

Wat als Apple zijn moderne iPhone-design ook zou gebruiken voor een nieuwe iPod touch, die mogelijk dit jaar verschijnt? Een Russische techjournalist nam de proef op de som, met bijzonder mooie conceptrenders als resultaat.

Lees verder na de advertentie.

Eerste iPod touch 2019 concept toont vooruitstrevend design

Nu Apple langzaamaan al zijn iOS-apparaten voorziet van het nieuwe, randloze design, zou het niet zo gek zijn dat we dit ook bij een nieuwe iPod touch 2019 gaan zien. Onlangs verscheen er namelijk het gerucht dat het bedrijf uit Cupertino werkt aan een nieuwe iPod touch die in 2019 verschijnt.

Een techjournalist/ontwerper van de Russische website Rozetked besloot alvast een concept te maken van hoe de zevende generatie van de iPod touch er mogelijk uit komt te zien. Hierbij combineert hij het iPhone X-design met de grootte van de iPad mini.

Er gaan namelijk ook al langere tijd geruchten rond dat Apple begin dit jaar de iPad mini nieuw leven in gaat blazen. De maker van het designconcept vraagt zich hiermee af wat er zou gebeuren als Apple deze twee apparaten zou combineren tot één nieuw apparaat.

Hierbij valt vooral het mooie schermvullende design op, met de inmiddels welbekende notch. Daarnaast zou de iPod touch beduidend groter worden dan de iPhone XS Max, maar met een 7 inch-scherm alsnog iets kleiner zijn als de iPad mini. Deze compacte tablets hebben tot nu toe altijd een schermgrootte van 7,9 inch gehad.

De conceptmaker benadrukt dat dit een eigen idee is van hoe de nieuwe iPod eruit zou kunnen komen te zien. Er is geen sprake van een lek vanuit Apple dat enige informatie geeft over het design van de iPod touch 2019.

Fantaseren over amoled-scherm en 4G

De kans is in onze ogen dan ook niet heel groot dat Apple dit design zelf voor ogen heeft, of overneemt. Zoals te zien was bij de onthulling van de iPhone X(S) en iPad Pro 2018, zorgen het randloze design er voor dat de prijs van deze apparaten flink is gestegen. De iPod touch fungeert nog altijd als een betaalbare introductie tot iOS.

De ontwerper stelt dan ook dat Apple met bijvoorbeeld een goedkoper scherm de kosten kan drukken. Ook zou de A11-chip uit de iPhone 8 en iPhone X voldoende kracht kunnen bieden voor de iPod touch. Daarentegen stelt hij ook dat Apple door het scherm wel Face ID toe zou kunnen voegen, en met een glazen achterkant draadloos opladen mogelijk maakt.

Tot slot fantaseert de ontwerper ook over een 4G-variant van de nieuwe iPod touch, hoewel dit enigszins de scheidingslijn tussen een iPhone en iPod weg zou nemen. Volgens hem zou de iPod touch 2019 met deze specificaties voor ongeveer 400 dollar over de toonbank moeten gaan.

Lees ook het laatste Apple-nieuws

Bron: Rozetked
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPod touch 2019

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's