Nieuwe website van iCloud op komst (en zo ziet het eruit) *update*

Piet-Jan Lentjes
17 november 2022, 15:06
2 min leestijd
Nieuwe website van iCloud op komst (en zo ziet het eruit) *update*

Wanneer je wel eens inlogt op de website van iCloud kom je binnenkort voor een verrassing te staan. Apple heeft de iCloud-site namelijk een flinke oppepper gegeven!

Update 17-10-2022: Inmiddels heeft Apple de nieuwe website van iCloud uit de bèta gehaald en officieel in gebruik genomen. Wanneer je nu inlogt op iCloud.com met je iCloud-account krijg je de nieuwe website te zien.

Nieuwe look iCloud-website

Met iCloud kun je natuurlijk heel veel. Alle gegevens in de cloud zijn op al je Apple-apparaten meteen beschikbaar. Het is ook de reden waarom een foto die je op je iPhone maakt ook meteen op je iPad te zien is.

Maar vergeet niet dat er ook een website van iCloud is. Hiermee kun je op elke Mac, PC of ander apparaat met een browser inloggen op jouw iCloud. Zo kun je dus je foto’s bekijken op een Windows-machine of je afspraken checken op een Android-tablet.

icloud web beta

Deze webversie van iCloud begon wel een beetje gedateerd uit te zien. Daarom heeft Apple de iCloud-website van een frisse look voorzien. Wanneer je nu inlogt op de bèta-versie van de website krijg je niet meer de bekende Apple-icoontjes te zien, maar verschijnen er verschillende kaders met alle belangrijke apps.

Je ziet daarmee in één oogopslag wat je recente foto’s zijn, je afspraken die open staan en je laatste e-mailberichten. Overigens is er nog steeds een kadertje met al je app-icoontjes, maar daarvoor moet je nu eerst iets naar beneden scrollen (tenzij je achter een heel groot scherm zit).

Vind je deze nieuwe indeling helemaal niets? Helemaal onderaan staat de knop ‘Pas homepage aan’. Daarmee kun je de kaders (Apple noemt ze tegels) aanpassen of zelfs helemaal verwijderen.

Zelf aan de slag met de nieuwe bètaversie van iCloud

Wil je zelf ook eens de nieuwe look van de iCloud-website bekijken? Dat kan! Surf naar de website beta.icloud.com en klik op de knop ‘Log in’. Vul vervolgens de gegevens van je Apple ID in. Daarna krijg je het nieuwe overzicht meteen te zien.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu