Gerucht: Siri gaat voicemails omzetten naar tekst

3 augustus 2015, 14:47
1 min leestijd
Gerucht: Siri gaat voicemails omzetten naar tekst

Apple is naar verluidt bezig aan een dienst genaamd iCloud Voicemail. Hiermee zet de digitale spraakassistent Siri voicemails om in tekst.

Lees verder na de advertentie.

’Apple werkt aan iCloud Voicemail’

Dat schrijft Business Insider op basis van anonieme bronnen. Apple zou volgens de bron bezig zijn met een dienst die voicemails omzet naar tekst. De dienst zou iCloud Voicemail heten en momenteel al door Apple-medewerkers worden getest. Volgens Business Insider wordt de functie mogelijk in 2016 met iOS 10 beschikbaar.

Siri zou een belangrijke rol spelen binnen iCloud Voicemail. Wanneer je door iemand wordt gebeld, maar niet in staat zijn om op te nemen, dan wordt diegene doorgeschakeld naar Siri. De digitale spraakassistent geeft dan antwoord in plaats van dat de beller een voicemail moet inspreken. Het leuke is dat Siri dan ook de binnenkomende voicemail interpreteert en omzet in tekst. Hierdoor hoef je als gebruiker niet meer je inbox met voicemails te openen om berichten te beluisteren.

Siri in iOS 9

Als gezegd komt de functie waarschijnlijk pas in 2016 met iOS 10 beschikbaar. Het is dus nog even wachten voordat we met Voicemail aan de slag kunnen, maar in de tussentijd wordt Siri met iOS 9 flink vernieuwd. De spraakassistent krijgt met dit besturingssysteem namelijk een grote update. Siri is in iOS 9 een stuk slimmer, sneller en kan natuurlijk taalgebruik gebruiken om zaken gedaan te krijgen.

ios 9 siri

Tevens wordt het uiterlijk van Siri iets aangepast, zodat het meer in lijn ligt met de functie op de Apple Watch. Ook gaat de spraakassistent in iOS 9 slimmer om met nummers die niet worden herkend, door suggesties te geven wie je mogelijk belt.

Lees het laatste nieuws over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu