Spam via iCloud: Apple krijgt het probleem niet onder controle 

Piet-Jan Lentjes
17 mei 2024, 12:34
2 min leestijd
Spam via iCloud: Apple krijgt het probleem niet onder controle 

Het spamfilter van Apple werkt op dit moment niet helemaal zoals het zou moeten. Gebruikers klagen over veel spam via iCloud. Maar wat nu?

Lees verder na de advertentie.

Spam via iCloud: Apple krijgt het probleem niet onder controle 

Een pakketje dat voor je klaar staat, een flinke prijs uit de loterij of een gratis iPhone: het zijn spamberichten die steeds vaker in de mailbox terecht komen. Misschien heb je het zelf ook al gemerkt dat het spamfilter van Apple in iCloud niet helemaal lekker meer werkt.

iCloud mail

Verschillende iPhone-bezitters klagen al meer dan week over de flinke hoeveelheid spam die in hun mailbox terechtkomt. Normaal zorgen Apple’s spamfilters ervoor dat het meeste van deze junkmail weggegooid wordt, maar daar lijkt nu iets mis te gaan.

Sommige van deze berichten zijn zelfs specifiek gericht op Apple-gebruikers. De mail waarschuwt voor het overschrijden van de opslaglimiet van iCloud. Als oplossing wordt er dan gratis opslagruimte ‘gegeven’. Het enige dat je dan moet doen is je Apple ID en creditcardgegevens te valideren.

Jammer genoeg kun je er op dit moment zelf niet zo heel veel aan doen en hopen dat Apple de spamfilters binnenkort gaat fixen. Het enige dat je kunt doen is goed opletten waar een mail vandaan komt. En als er gevraagd wordt om in te loggen moet je altijd extra alert zijn. Gooi de spam-mailtjes vervolgens meteen weg.

iCloud Mail herkent spam slecht

Sowieso zijn de meeste e-mailproviders niet bijzonder goed in het herkennen van malware. Uit een onderzoek blijkt dat ze ook nauwelijks hun best doen om gebruikers te beschermen. In onderstaand artikel lees je hier meer over.

Lees meer: Gmail en iCloud Mail herkennen malware slecht (en ze laten het zo)

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu