iCloud sleutelhanger: zo werkt het
Roel van Hout

Handig, die iCloud sleutelhanger! Maar hoe maak je er gebruik van? In dit artikel zetten we het even voor je op een rij.

De iCloud sleutelhanger werd al tijdens de WWDC in juni 2013 voorgesteld, maar ontbrak aanvankelijk in iOS 7. De reden: hetmoest nog in OSX worden verwerkt. De nieuwste versie, Mavericks, verscheen in oktober, en dus was de weg vrij om ook op iPhones en iPads de iCloud sleutelhanger te integreren.

→ Meer nieuwigheden in iOS 7 te weten komen? Lees ze op onze iOS 7-overzichtspagina!

iCloud sleutelhanger instellen

1. Download iOS 7.0.3 als je dat nog niet hebt gedaan. Ga naar instellingen > algemeen > software-update en download en installeer de nieuwste versie van iOS 7.

2. Ga naar instellingen > iCloud > sleutelhanger en zet het schuifje om.

3. Voer je toestelcode in

4. Ga naar instellingen > Safari > wachtwoorden en invullen en zet ‘namen en wachtwoorden’ aan.

4. Als je nu inlogt op een website, zal je iPhone je vragen of je het wachtwoord wil onthouden. Vervolgens zul je, op een ander apparaat waarop je met je Apple ID bent ingelogd, gebruik kunnen maken van de ingevulde informatie.

iCloud sleutelhanger

Is iCloud sleutelhanger veilig?

Je zou je kunnen afvragen of je informatie veilig is in de iCloud sleutelhanger. Apple geeft aan de informatie zo gecodeerd te hebben dat het er zelf niet bij kan. Echter, aangezien je de iCloud sleutelhanger, na verificatie, met de pincode van je toestel kunt ontgrendelen, is het voor kwaadwillenden niet heel erg ingewikkeld om je account te kraken.

→ Ben je op zoek naar meer tips? Je vindt ze op onze tips-pagina!

Denk dus goed na over wat je in iCloud sleutelhanger zet: we raden je aan om nog even terughoudend te zijn met betaal- en creditcardinformatie tot er meer bekend wordt over de veiligheid (bijvoorbeeld of hackers hun tanden er wel of niet op stukbijten).

Wil je je creditcardinformatie toch wel al invoeren, zorg dan dat je bij instellingen > Safari > wachtwoorden en invullen ‘creditcards’ aanvinkt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.