Apple verlaagt de prijzen van iCloud opslag: blijft duur

Rutger Otto
10 september 2014, 19:04
1 min leestijd
Apple verlaagt de prijzen van iCloud opslag: blijft duur

Door de iCloud opslag prijzen te verlagen wil Apple beter concurreren met diensten als Dropbox en Google Drive, maar het blijft nogal prijzig.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iCloud opslag prijzen

icloud opslag

Na de presentatie van de iPhone 6 en de Watch heeft Apple prijswijzigingen doorgevoerd voor iCloud opslag. Je krijgt als gebruiker nog steeds 5GB gratis, maar voor 20GB, 200GB, 500GB en 1TB moet nog steeds worden betaald. Check onderstaand rijtje voor de prijzen:

  • 20GB – €0,99 per maand
  • 200GB – €3,99 per maand
  • 500GB – €9,99 per maand
  • 1TB (1000GB) – €19,99 per maand

Zal het effect hebben? Apple is namelijk nog steeds veel duurder dan concurrenten. Bij Dropbox of Google Drive betaal je namelijk 10 euro per maand voor 1TB opslagruimte in de cloud. Maar als je jouw data graag bewaart in het ecosysteem van Apple is het natuurlijk je enige optie.

iCloud Drive

De prijzen zijn overigens nog niet doorgevoerd. Waarschijnlijk zullen ze vanaf 17 september ingaan, wanneer ook iOS 8 is te downloaden. Met iOS 8 en OS X Yosemite wordt het voor gebruikers mogelijk om bestanden te beheren via iCloud Drive, een vaste map op je Mac of iPhone die aan de cloud gekoppeld is. Dit is vooral handig voor mensen die heel veel foto’s en video’s maken en die graag in iCloud bewaren in plaats van dat het veel ruimte op het toestel of de computer in beslag neemt.

Lees meer iCloud nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu