Naaktfoto’s beroemdheden mogelijk via iCloud gelekt

Rutger Otto
1 september 2014, 10:21
2 min leestijd
Naaktfoto’s beroemdheden mogelijk via iCloud gelekt

Op het internet circuleren foto’s van verschillende beroemdheden, waaronder Jennifer Lawrence en Kate Upton, in adamskostuum. iCloud krijgt daar vooralsnog de schuld van.

Lees verder na de advertentie.

Vannacht zijn honderden foto’s gelekt van verschillende beroemdheden. Onder de slachtoffers zijn onder meer Jennifer Lawrence, Kate Upton, Avril Lavigne, Mary Elizabeth Winstead, Mary Kate Olsen en Hilary Duff. De foto’s verschenen op het /b/-forum van 4chan en werden daarna naar andere websites verspreid. Volgens enkele gebruikers heeft minstens één persoon iCloud gehackt en zo toegang gekregen tot de naaktkiekjes.

iCloud naaktfoto’s

icloud naaktfoto's

Ook zou de hacker video’s in handen hebben om door te verkopen aan TMZ. In hoeverre dat allemaal klopt is onbekend, maar het is niet ondenkbaar, aangezien er ook foto’s online rondzwerven. Gebruikers hebben opgemerkt dat de foto’s veelal afkomstig zijn van iOS-apparaten. Eerder dit jaar zei Jennifer Lawrence nog in een interview met MTV: “Mijn iCloud zegt steeds dat ik backups moet maken, maar ik weet niet hoe dat moet. Doe het lekker zelf.” Het zou dus kunnen dat het inderdaad gaat om een iCloud hack, wat weer zou betekenen dat je gegevens bepaald niet veilig zijn op de clouddienst van Apple.

Automatisch uploaden

Met Fotostream worden foto’s van een iOS-apparaat automatisch naar iCloud geüpload als ze genomen zijn, maar of de hacker echt toegang heeft gekregen tot al die accounts, is niet bekend. Mary Winstead heeft gezegd dat de foto’s al lang geleden verwijderd zijn. Dat roept ook meteen de vraag op (als iCloud naaktfoto’s inderdaad niet goed heeft beveiligd) of een verwijderde foto van iCloud wel écht van de server gehaald wordt.

Een reden om te twijfelen aan de schuld van iCloud is echter het feit dat video’s niet naar Fotostream worden geüpload. Het is dus mogelijk dat de hacker zijn materiaal uit verschillende bronnen kreeg of dat een andere clouddienst onveilig is.

Lees meer iCloud nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu