“iCloud-muziek is exclusief VS tot 2012”

Redactie
12 juni 2011, 13:52
1 min leestijd
“iCloud-muziek is exclusief VS tot 2012”

Bijna een week geleden kondigde Steve Jobs de dienst iCloud aan waarmee alle apparaten dezelfde informatie bevatten. Als je muziek op je iPhone uit de iTunes Store hebt wordt deze via de cloud ook op je andere apparaten geplaatst. Alleen er is één probleem: muziek die je vanaf een cd of van een andere dienst in iTunes hebt staan. Hiervoor komt iTunes Match, waarmee je voor $24.99 deze muziek omzet in iTunes-Store-muziek waardoor alle apparaten dezelfde muziek bevatten.

Steve Jobs zei dat iTunes Match tegelijk met iCloud in de herfst beschikbaar zou komen. Wat hij niet vertelde is dat de dienst waarschijnlijk alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zal komen. Een woordvoerder van de Performing Right Society vertelde aan The Telegraph dat de contractonderhandelingen pas in een vroeg stadium zitten en nog lang niet klaar zijn. Volgens hem zal het ook zeker niet eerder beschikbaar komen dan 2012.

Wat Nederland betreft moeten we hier misschien ook rekening mee houden. Het Verenigd Koninkrijk heeft nieuwe diensten en producten vaak eerder dan kleine landen, zoals films en de nieuwe iPad.

Lees verder na de advertentie.

Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlights: iCloud, iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's