iCloud Keychain verdwenen uit iOS 7, ‘coming soon’ volgens Apple

Wouter Nijsen
12 september 2013, 10:06
1 min leestijd
iCloud Keychain verdwenen uit iOS 7, ‘coming soon’ volgens Apple

De iCloud Keychain was al tijden te vinden in de bèta van iOS 7. De nieuwe wachtwoordfunctie is echter verdwenen uit de Gold Master van Apples nieuwe iOS-versie.

Lees verder na de advertentie.

Oplettende iOS 7-testers was het woensdag al opgevallen: iCloud Keychain (Sleutelhanger voor Nederlandse gebruikers) is opeens niet meer bruikbaar in de Gold Master van iOS 7. Dit is de laatste update voor de bètaversie van iOS 7, die eigenlijk precies hetzelfde is als de publieke release op 18 september.

Met iCloud Keychain zijn programma’s als KeePass en 1Password niet meer nodig, voor je Apple-apparaten althans. Met de iCloud Sleutelhanger kun je namelijk op simpele wijze willekeurig gegenereerde wachtwoorden aanmaken die Apple op een veilige manier voor je onthoudt, zodat je dus niet overal hetzelfde wachtwoord hebt en die ingewikkelde veilige niet overal hoeft over te typen.

iCloud Keychain komt nog wel, wanneer onbekend

Er is echter hoop voor mensen die deze nieuwe functie wel zien zitten: de officiële pagina van Apple over iOS 7 geeft sinds woensdag namelijk de tekst ‘coming soon’ weer bij de beschrijving van iCloud Keychain. De functie is dus enkel uitgesteld, al is nog niet bekend voor hoelang. Zodra Apples handige methode om wachtwoorden op te slaan wel voor iedereen beschikbaar komt, lees je het uiteraard op iPhoned.

Categorieën: Apple, iOS
Thema: iCloud

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen