Hackersgroep dreigt miljoenen iPhones op afstand te wissen, eist losgeld van Apple

Lars Paijmans
21 maart 2017, 12:50
2 min leestijd
Hackersgroep dreigt miljoenen iPhones op afstand te wissen, eist losgeld van Apple

Een groep met hackers dreigt om miljoenen iCloud-accounts en iPhones op afstand te wissen als Apple geen losgeld betaalt. Maar hoe geloofwaardig is deze iCloud hack nu echt?

Lees verder na de advertentie.

Hackers claimen iCloud hack, vragen om losgeld

De groep noemt zichzelf de ‘Turkish Crime Family’, zo schrijft Motherboard die met een van de hackers gepraat heeft. De hackers zouden toegang hebben gekregen tot een grote hoeveelheid iCloud-gegevens en Apple mail-accounts. Hiermee zouden ze in staat zijn om op afstand iPhones te wissen.

Apple iCloud hack

Ook zou Motherboard een video hebben gezien waarin de hackers toegang krijgen tot de iCloud-account van een bejaarde vrouw. Hierdoor kunnen ze bij de opgeslagen foto’s en is de iPhone op afstand terug te zetten naar fabrieksinstellingen waardoor alle gegevens verloren gaan. Als Apple dit wil voorkomen, kan het bedrijf 75.000 dollar aan Bitcoin of 100.000 dollar aan iTunes cadeaukaarten aan de hackers overhandigen. Het Apple beveiligingsteam zou inmiddels contact hebben met de hackers.

In het gesprek laat Apple weten niet van plan te zijn om losgeld over te maken. “We vragen je vriendelijk om de YouTube-video te verwijderen, omdat je hier ongewilde aandacht mee zoekt”, aldus Apple. “Daarnaast moet je weten dat we geen beloningen uitreiken aan cybercriminelen die de wet overtreden.” Na afloop zou Apple het volledige gesprek over hebben gedragen aan de inlichtingendiensten.

Eerste apparaten gewist op 7 april?

Nu de hackersgroep op deze manier niet verder lijkt te komen, dreigen ze om op 7 april een aantal van de iCloud-accounts te wissen samen met de Apple-apparaten van de slachtoffers. Omdat de hackers naast een enkele YouTube-video geen bewijs getoond hebben, is dit niet direct reden om je zorgen te maken. Bovendien zegt de groep eerst meer dan 300 miljoen iCloud-accounts in handen te hebben, maar stelde ze dit aantal later bij naar 559 miljoen totale accounts.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Motherboard
Categorie: Apple
Thema: iCloud

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen