Apple reageert op iCloud-hack: “Onze systemen zijn niet gekraakt”

Lars Paijmans
23 maart 2017, 10:38
1 min leestijd
Apple reageert op iCloud-hack: “Onze systemen zijn niet gekraakt”

Apple stelt gebruikers gerust en zegt dat de zogenaamde miljoenen gehackte iCloud-accounts niet gehackt zijn. Toch is het aan te raden om tweestapsverificatie te activeren als je dit nog niet gedaan had.

Lees verder na de advertentie.

iCloud hack Apple reageert

Afgelopen dinsdag dook het verhaal op dat hackersgroep ‘Turkish Crime Family’ 600 miljoen iCloud-accounts gekraakt zou hebben. Hierdoor kregen ze niet alleen toegang tot gegevens als foto’s, maar was het ook mogelijk om de gekoppelde iPhones en iPads op afstand te wissen.

iCloud hack Apple

Apple laat nu in een reactie aan Fortune weten dat hun systemen niet gekraakt zijn. “Er zitten geen gaten in onze systemen, inclusief iCloud en Apple ID”, aldus Apple. “De lijst met emails en wachtwoorden lijkt te bestaan uit een verzameling van gekraakte apps van derden.” Wel benadrukt Apple dat er extra goed wordt opgelet of er accounts worden gekraakt. “We werken samen met inlichtingendiensten om de daders te identificeren”, aldus de woordvoerder.

Aanvankelijk stelde de groep dat het om 300 miljoen gekraakte accounts ging, maar toen meer hackers er zich mee bemoeiden steeg dit aantal naar 627 miljoen. Van dit aantal zouden 220 miljoen accounts geen tweestapsverificatie aan hebben staan, waardoor ze gemakkelijk op afstand kunnen inloggen.

Tip: activeer tweestapsverificatie

Met deze gegevens namen ze contact op met Apple om 150.000 dollar aan Bitcoins te eisen. Apple liet direct al weten niet met criminelen te willen onderhandelen. Ongeacht of de hackers of Apple nu gelijk hebben, is het altijd slim om tweestapsverificatie aan te zetten. Hiermee worden je accounts nog beter beschermd en het kost maar een paar minuutjes om het in te stellen. In de onderstaande tip laten we stap voor stap zien hoe je dit doet.

Lees ook: Zo zet je Apple ID tweestapsverificatie aan in 4 stappen

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fortune
Thema: iCloud

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen