Apple bewaart jouw iCloud-data nu bij Google, maar maak je geen zorgen

Lars Paijmans
27 februari 2018, 11:25
1 min leestijd
Apple bewaart jouw iCloud-data nu bij Google, maar maak je geen zorgen

Apple heeft bevestigd dat het Googles Clouddienst gebruikt om gebruikersdata van iCloud op te slaan. Dit betekent echter niet dat Google ineens bij jouw gegevens kan.

Lees verder na de advertentie.

Voortaan gebruikt iCloud Google Cloud

Google en Apple lijken er het liefst zo min mogelijk aandacht aan te besteden, maar sinds deze maand gebruikt het bedrijf uit Cupertino officieel het Google Cloud Platform om iCloud-data op te slaan. In het verleden gebruikte Apple nog Amazon S3 en Microsoft Azure, maar in de bijgewerkte iOS Security Guide zijn die namen nu vervangen door de dienst van Google.

iCloud Google Cloud

De data die voortaan op Googles servers staat bevat gegevens over contacten, kalenders, foto’s, video’s documenten en meer. Op het eerste gezicht een flink risico voor je privacy, al benadrukt Apple direct dat Google op geen enkele manier toegang heeft tot deze gegevens.

Dit werkt als volgt. Apple breekt ieder stukje data op in nog kleinere brokjes. Deze worden vervolgens via iCloud met de AES-128 encryptie versleuteld. De sleutels en de metadata van deze bestanden blijft in handen van Apple en wordt bewaard in de iCloud-account van de gebruiker. Het overgrote deel van de overige data wordt vervolgens naar Googles server gestuurd. Zonder enige info die de identiteit van de gebruiker verraden.

Niet te herleiden naar personen

In de praktijk ziet Google dus alleen een enorme hoeveelheid aan versleutelde data. Zelfs als deze versleuteling ontcijferd wordt, is deze vervolgens niet naar een specifiek persoon te herleiden.

CNBC ontdekte de overstap van Apple in de iOS Security Guide. In dit document legt Apple uit hoe ze de beveiliging van iOS garanderen en hiermee de privacy van zijn gebruikers waarborgt.

Lees het laatste nieuws over iCloud

Bron: CNBC
Categorie: Apple
Thema: iCloud

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen