De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Vreemd beleid Apple dwarsboomt werking apps’

Wouter Nijsen
9 december 2014, 9:45
1 min leestijd
‘Vreemd beleid Apple dwarsboomt werking apps’

Apple heeft het maar druk met haar eigen voorwaarden. Het bedrijf uit Cupertino heeft een app genaamd Transmit verboden om bestanden te uploaden naar iCloud Drive, zonder hiervoor een geldige reden te geven.

Lees verder na de advertentie.

iCloud Drive richtlijn

iCloud Drive regel

De ontwikkelaar van Transmit, dat fungeert als een bestandsbeheerder voor je Apple-apparaat, is gevraagd om de optie te verwijderen waarmee content geüpload kan worden naar iCloud Drive. Dit zou tegen de regels van de ‘iOS Data Storage Guidelines’ zijn, waarin alle richtlijnen met betrekking tot het opslaan van bestanden beschreven staan. Het opmerkelijke is echter dat de iCloud Drive richtlijn leidt naar een pagina waar deze helemaal niet beschreven staat.

Het zorgt er in ieder geval voor dat Transmit ook geen bestanden meer mag uploaden naar diensten als Dropbox en Box; downloaden mag daarentegen nog wel. Mocht Apple de iCloud Drive richtlijn verder doorvoeren, dan zou het wel eens grote consequenties kunnen hebben voor andere apps. Veel ontwikkelaars integreren iCloud Drive namelijk op eenzelfde manier.

Apple worstelt al weken met haar voorwaarden, die bijvoorbeeld ook veel widgets treffen. Het aantal functionaliteiten dat widgets in iOS 8 kunnen bieden wordt alsmaar minder, omdat het widgetbeleid onduidelijk en te vaag is beschreven.

Meer over iCloud Drive

iCloud Drive werd tegelijk met iOS 8 geïntroduceerd en maakt het mogelijk om bestanden in de cloud op te slaan, ook als deze niet afkomstig zijn van Apple-apparaten. Het reguliere iCloud bestond al langer, maar was relatief gesloten en exclusief voor iDevices. iCloud Drive is toegankelijk op iCloud.com, zodat je ook met je pc toegang hebt tot je bestanden. Meer over iCloud Drive lees je hier.

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu