De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Bug in iOS 8 verwijdert alle iCloud Drive-bestanden’

Wouter Nijsen
30 september 2014, 10:31
1 min leestijd
‘Bug in iOS 8 verwijdert alle iCloud Drive-bestanden’

iOS 8 is de laatste weken regelmatig in het nieuws geweest, zowel in positieve als negatieve zin. Ditmaal is er bug gevonden die alle opgeslagen bestanden in iCloud Drive verwijdert wanneer je de instellingen van een iDevice herstelt.

Lees verder na de advertentie.

iCloud Drive bug

iCloud Drive bug

MacRumors meldt dat verschillende gebruikers op haar forum kampen met een serieuze iCloud Drive bug, die alleen in iOS 8 zit. Het is het zoveelste foutje dat we de afgelopen weken voorbij hebben zien komen. Wanneer er op een iPhone of iPad in ‘Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in’ wordt gekozen voor de optie ‘Herstel alle instellingen’ worden alle iWork-bestanden op het desbetreffende apparaat verwijderd. Dit is vreemd, want er wordt bij deze optie expliciet vermeld dat er geen gegevens of media verloren gaan.

Het is nog niet bekend of de bug zich alleen voordoet bij iWork-bestanden of ook bij andere documenten. Omdat deze iCloud Drive bug toch een aanzienlijke fout is in iOS 8, verwachten we dat Apple dit spoedig onderzoekt en eventueel een update uitbrengt om het probleem te verhelpen.

Meer over iCloud Drive

iCloud Drive bug

iCloud Drive is Apple’s antwoord op clouddiensten als Dropbox en werkt naadloos tussen iOS- en Mac-apparaten. Wanneer je bijvoorbeeld aan een document werkt en dit in iCloud Drive opslaat, kun je vervolgens met een ander apparaat het document openen en je werk hervatten. In iCloud Drive zijn onder andere presentaties, pdf’jes, afbeeldingen en andere documenten te bewaren.

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen