Apple staat nu bestanden tot 50GB toe in iCloud Drive

Rick van der Veer
5 mei 2017, 14:15
1 min leestijd
Apple staat nu bestanden tot 50GB toe in iCloud Drive

Bestanden in iCloud Drive mogen vanaf nu maximaal 50GB groot zijn. Volgens een faq-pagina voor iCloud Drive is de limiet fors verhoogd.

Lees verder na de advertentie.

iCloud Drive bestandsgrootte

Bestanden in je iCloud Drive kunnen nu tot wel 50GB per stuk zijn, zo meldt een iCloud Drive-hulppagina op de website van Apple. Hiermee kunnen bestanden meer dan drie keer zo groot zijn, want de oude limiet lag op 15GB. Er is geen beperking wat bestandsformaten betreft: de limiet geldt voor alles, van documenten tot aan filmbestanden.

Op de Nederlandse faq-pagina voor iCloud Drive wordt nog melding gemaakt van een limiet van 15GB per bestand. Deze pagina is mogelijk nog niet bijgewerkt, want volgens de Amerikaanse faq-pagina is de limiet al wel verhoogd. Nederlandse gebruikers kunnen dus gewoon aan de slag met grotere bestanden.

iCloud Drive bestandsgrootte

De tarieven en abonnementen voor iCloud Drive zijn nog altijd ongewijzigd. Voor 0,99 euro per maand krijg je 50GB aan opslagruimte, terwijl 2,99 euro je 200GB oplevert. Voor 9,99 en 19,99 krijg je respectievelijk 1 en 2TB aan opslag. Vooral klanten van die laatste twee abonnementen zullen de verhoogde limiet op bestandsgrootte kunnen waarderen. Bij kleinere abonnementen, zoals de gratis versie van 5GB, merk je echter weinig van de verandering.

Cloud-concurrentie

Met de verandering hoopt Apple de concurrentie aan te gaan met andere bedrijven die ook cloudopslag voor iOS-apparaten aanbieden. Zo mag je bij Google Drive bestanden tot 5TB per stuk opslaan, terwijl Dropbox maar 20GB per bestand toestaat. Bij OneDrive van Microsoft ligt deze limiet op 10GB, tenzij je de Business-variant gebruikt, die 15GB per bestand toelaat.

Lees het laatste nieuws over iCloud Drive

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu