Apple voegt knop toe om iCloud agendaspam tegen te gaan: zo werkt het

Lars Paijmans
12 december 2016, 10:51
1 min leestijd
Apple voegt knop toe om iCloud agendaspam tegen te gaan: zo werkt het

De Agenda-app van Apple veranderde de afgelopen weken van een handig overzicht voor je afspraken in een stortvloed aan spam-meldingen. Aan deze iCloud agendaspam komt nu spoedig een einde, nu Apple een speciale knop heeft toegevoegd om deze spam te melden.

Lees verder na de advertentie.

Apple neemt actie tegen iCloud agendaspam

Apple liet vorige week al weten iets aan deze nieuwe vorm van spam te willen doen. Omdat iCloud geen eigen spamfilters heeft, was het voor mensen heel gemakkelijk om iemand een uitnodiging te sturen met daarin spam-teksten. Zodra de melding door een gebruik werd verwijderd wisten de spammers dat ze een actieve iPhone te pakken hadden, zodat ze nog meer soortgelijke berichten konden sturen.

iCloud agendaspam

Daarom heeft Apple nu een nieuwe knop toegevoegd waarmee je deze berichten kunt markeren als spam. Hierdoor verdwijnen ze uit jouw agenda en weet Apple wie deze berichten verstuurd heeft. Vooralsnog is deze nieuwe knop alleen op iCloud.com zichtbaar, maar de kans is groot dat we hem binnenkort ook tegenkomen in de Agenda-app voor iOS en macOS.

Zodra je een agenda-uitnodiging krijgt van iemand die niet in je adresboek staat, kun je hem of haar markeren als spam door dubbel op de afspraak te klikken. Deze oplossing is een stuk sneller dan het stappenplan dat je voorheen moest doorlopen om dit soort spamberichten tegen te gaan. Zodra de optie ook op je iPhone beschikbaar is, zal dit er hopelijk snel voor zorgen dat deze irritante vorm van spam tot het verleden behoort.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Categorieën: Apple, Apps
Thema: iCloud

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen