Apple gaat de strijd aan met spamberichten in iCloud Agenda

Lars Paijmans
1 december 2016, 13:37
1 min leestijd
Apple gaat de strijd aan met spamberichten in iCloud Agenda

De afgelopen weken hebben spammers een nieuwe manier gevonden om iPhone-gebruikers lastig te vallen. Door iCloud Agenda spam te benutten, konden er notificaties gestuurd worden zonder dat jij daar als gebruiker toestemming voor gegeven had. Apple laat nu weten aan een oplossing te werken.

Lees verder na de advertentie.

iCloud Agenda-spam wordt door Apple aangepakt

Een tijdje terug bespraken we al een tijdelijke oplossing voor deze iCloud Agenda spam. Dit stappenplan is vooralsnog de enige manier om deze nieuwe vorm van spam te slim af te zijn. In een verklaring aan iMore laat Apple nu weten bekend te zijn met het probleem:

“We vinden het vervelend dat sommige gebruikers spam binnenkrijgen via de Agenda-app. We werken actief aan een oplossing voor dit probleem en blokkeren continu verdachte zenders.”

Wanneer Apple met een definitieve oplossing komt is dus niet duidelijk. Het grote probleem met deze vorm van spam is dat je er lastig iets aan kunt doen. Door een uitnodiging af te wijzen geef je de spammer namelijk een signaal dat jouw iPhone actief is, en het dus de moeite waard is om uitnodigingen te blijven sturen.

iCloud kalender spam

Tot overmaat van ramp treedt deze vorm van iCloud Agenda spam niet alleen op als je de standaard Agenda-app van Apple gebruikt. Ook apps van derden zoals Fantastical lijden er onder, wat aangeeft dat het probleem groot genoeg is voor Apple om snel met een oplossing te komen. Totdat Apple met een definitieve oplossing komt, kun je het stappenplan in onderstaande tip gebruiken om de spammers te slim af te zijn.

Lees het laatste nieuws over iCloud

Bron: iMore
Categorie: Apple
Thema: iCloud

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen