iCloud aangekondigd: automatische back-ups in de cloud

Redactie
6 juni 2011, 20:28
1 min leestijd
iCloud aangekondigd: automatische back-ups in de cloud

Zojuist heeft Apple-topman Steve Jobs iCloud aangekondigd. Volgens Jobs wil iedereen zijn bestanden overal hebben zonder elke keer te moeten synchroniseren. Met iCloud worden bestanden automatisch geüpload en worden ze eveneens direct op je andere apparaten geplaatst. Zo houdt je alle apparaten ‘in sync’ met elkaar.

Doordat al je bestanden in ‘the cloud’ staan ben je ook geen computer meer nodig om iDevices te synchroniseren. Ook ziet iCloud welke applicaties en muziek je ooit gekocht hebt en downloadt deze vanaf de online opslagplaats.

Documenten worden straks ook online opgeslagen. Er is een demo gegeven waarin er op een iPhone aan een tekstbestand begonnen is en op de iPad afgemaakt. Apple stelt API’s beschikbaar waarmee ontwikkelaars deze functie kunnen integreren in hun eigen apps.

Foto’s worden direct geüpload naar iCloud en kunnen zo direct gezien worden vanaf andere devices in de ‘Photo Stream’. Op de iDevices is deze te zien in de foto-applicatie, op de Mac in iPhoto en in Windows in de afbeeldingenmap. De foto’s blijven 30 dagen op de iCloud-servers staan. De iPhone kan 1000 foto’s in zijn fotostream hebben en de Mac en PC hebben alle foto’s.

Voor iCloud krijgt elke gebruiker 5GB voor het opslaan van mail, documenten en back-ups. Applicaties, muziek en boeken tellen niet mee en worden direct van de Store-servers gehaald. iCloud is vanaf de herfst verkrijgbaar, tegelijk met iOS 5.

En hoeveel het kost? Niets.

Meer info: iCloud

Categorie: Apple
Spotlights: iCloud, Keynote, WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's