Apple voegt 2TB opslagruimte-optie toe aan iCloud

Erwin Vogelaar
31 augustus 2016, 8:32
2 min leestijd
Apple voegt 2TB opslagruimte-optie toe aan iCloud

Apple heeft een iCloud 2TB opslagruimte-optie toegevoegd. Deze optie kost je 19,99 euro per maand, maar is wel erg handig met de komende Apple-producten.

Lees verder na de advertentie.

iCloud 2TB

Over een week zal Apple zijn nieuwe iPhone’s onthullen, maar nu worden er al zichtbare voorbereidingen getroffen. Zo biedt Apple vanaf vandaag meer opslagruimte in iCloud aan, namelijk een 2TB-optie. iCloud 2TB gaat je wel 19,99 euro per maand kosten. Andere opties zijn op dit moment 50GB voor 0,99 euro per maand, 200GB voor 2,99 euro per maand en 1TB voor 9,99 euro per maand. Standaard krijg je al 5GB opslagruimte, wat voor veel gebruikers al genoeg is.

iCloud 2TB

Er zijn meerdere redenen te bedenken voor de timing van deze upgrade. Zo lijkt het er op dat de iPhone 7 gaat verschijnen met minimaal 32GB opslagruimte en is de maximale hoeveelheid opslagruimte verhoogd naar 256GB. Bij de huidige iPhone 6S en iPhone 6S Plus kun je nog maar maximaal tot 128GB gaan. Hoewel er ook al iPad’s aangeboden worden met 256GB opslagruimte, zullen de iPhone-versies waarschijnlijk meer verkopen. De timing een week voor de onthulling van de nieuwe toestellen zal ongetwijfeld niet toevallig zijn.

Maar dit is uiteraard niet de enige reden voor de nieuwe opslagoptie. Ook belangrijk is dat macOS Sierra een functie heeft waardoor bestanden gesynchroniseerd kunnen worden met iCloud. Dit is niet alleen handig als backup, maar ook om op verschillende systemen bij je bestanden te komen. Daarnaast gaat Apple je met macOS Sierra helpen om opslagruimte vrij te maken. Oudere bestanden worden namelijk verwijderd en bij iCloud opgeslagen. Deze functies kunnen al snel een hoop opslagruimte in beslag nemen. Voor meer informatie over macOS Sierra kun je onze uitgebreide preview lezen.

Lijkt deze iCloud 2TB-optie je wel wat? Of is het veel te veel? Laat het vooral even weten in de reacties.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Categorie: Apple
Thema's: Apple, iCloud

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen