‘iChat gaat iMessage ondersteunen’
Redactie

Uit de broncode van OSX Lion is gebleken dat Apple van plan is om iMessage ook naar alle Macs te brengen. Hierdoor wordt het mogelijk om via je Mac berichten te sturen naar alle iDevices met iOS 5 of hoger. Het lijkt er op dit moment op dat er geen nieuwe applicatie voor iMessage in de Mac App Store wordt gezet. De broncode is namelijk gevonden in iChat.

Sinds enkele maanden is het mogelijk om Facetime op Macs te installeren. Hiermee kan je videobellen met alle iDevices die een camera op de voorkant hebben. Het is dus geen onverwachte stap als Apple ook iMessage beschikbaar stelt op de Macs.

iMessage: WhatsApp-killer?

iMessage wordt in iOS 5 toegevoegd aan de berichten-app. Hierdoor zullen alle smsjes aan andere iOS 5-gebruikers via internet verstuurd worden, zodat je bundel hierdoor niet belast wordt. Eigenlijk is deze dienst dus vergelijkbaar met WhatsApp. iMessage zal WhatsApp echter niet overbodig maken. WhatsApp stelt je namelijk in staat om ook gratis berichten te sturen naar Android- en Blackberry-gebruikers.

Via MacRumors

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.