iCentre is definitief failliet
Wouter Nijsen

De Nederlandse winkels van Apple Premium Reseller iCentre zijn definitief failliet verklaard. Maandag is het faillissement officieel uitgesproken door de rechtbank, maar vorige week was het al duidelijk dat het bedrijf het erg moeilijk had.

Door het faillissement zullen alle 34 winkels van iCentre sluiten, wat reeds is gebeurd De website van het bedrijf is vooralsnog nog wel online. Bij iCentre werken circa 400 mensen, wat het de grootste Apple Premium Reseller van Nederland maakt. Het faillissement werd maandag gepubliceerd op website de Rechtsspraak, en werd dinsdagochtend gemeld door het ANP.

Overname van iCentre-winkels nog mogelijk

Het faillissement komt niet als een verrassing, aangezien het bedrijf begin juni al uitstelling van betaling aanvroeg. Toegenomen concurrentie en slechtere verkoopresultaten lagen kennelijk aan de oorsprong van iCentres problemen. Een overname van enkele of alle iCentre-winkels is nog wel mogelijk. Zo zou BAS Group, eigenaar van onder andere Dixons, interesse hebben in 24 van de 34 winkels.

Een Apple Premium Reseller heeft de rechten om Apple-producten te verkopen, maar valt daarbij niet onder Apples beheer. De komst van de Nederlandse Apple Store te Amsterdam en de aankomende Apple Stores in Den Haag en Haarlem hebben er dus mogelijk ook voor gezorgd dat de zaken minder gingen lopen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.