Icebreaker: eerste puzzelgame van Rovio Stars
Wouter Nijsen

Rovio maakte vorige maand bekend dat ze andere ontwikkelaars spellen gaan laten uitbrengen onder hun vlag.  Donderdag is daar het eerste resultaat van te zien met Icebreaker: A Viking Voyage.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Icebreaker bestond al als populaire en gelauwerde flash-game voor je browser, maar de puzelgame van het in Londen gebaseerde Nitrome heeft nu een uitgebreidere (en gelukkig mooiere) iPhone- en iPad-versie gekregen.

Icebreaker: A Viking Voyage doet bovendien meteen een beetje aan Rovios’s monstersucces Angry Birds denken. Het gaat hier namelijk ook om een puzzelspel, waarbij je constant rekening moet houden met de wetten van de natuur. Zie de onderstaande video voor wat meer informatie en een eerste indruk van de titel.

Icebreaker: puzzelen met ijs en hamers

In Icebreaker moet je je mede-vikings met zo min mogelijk sneden uit blokken ijs verwijderen. Hierbij moet je de brokstukken in je boot laten vallen, waar een enthousiaste viking met een hamer staat te wachten om er lustig op los te rammen. Als alle vikings gered zijn, mag je door naar het volgende level.

De levels worden net als in Angry Birds steeds uitgebreider en gevaarlijker. Zo zul je wat verder in het spel trollen moeten ontwijken, en tevens ervoor zorgen dat zaken als kostbare schatkistjes ook bij je hamerende viking belanden. Anders haal je immers nooit die maximale scores.

Het uiterlijk van de game is eveneens een positieve vermelding waard. Icebreaker ziet er namelijk erg stijlvol uit, vooral door de koddige tekenstijl en de ‘blokkerige’ accenten die zijn toegevoegd. Deze accenten zorgen ervoor dat je met weemoed terugdenkt aan die arcadekasten van weleer.

Icebreaker: A Viking Voyage is voor 0,99 eurocent te downloaden in de App Store.

Icebreaker: A Viking Voyage

Nitrome

10 (13 reviews)
€ 1,09 via App Store
Icebreaker: A Viking Voyage
Icebreaker: A Viking Voyage
Icebreaker: A Viking Voyage
Icebreaker: A Viking Voyage
Icebreaker: A Viking Voyage

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.