Icebreaker: eerste puzzelgame van Rovio Stars

Wouter Nijsen
20 juni 2013, 15:28
1 min leestijd
Icebreaker: eerste puzzelgame van Rovio Stars

Rovio maakte vorige maand bekend dat ze andere ontwikkelaars spellen gaan laten uitbrengen onder hun vlag.  Donderdag is daar het eerste resultaat van te zien met Icebreaker: A Viking Voyage.

Icebreaker bestond al als populaire en gelauwerde flash-game voor je browser, maar de puzelgame van het in Londen gebaseerde Nitrome heeft nu een uitgebreidere (en gelukkig mooiere) iPhone- en iPad-versie gekregen.

Icebreaker: A Viking Voyage doet bovendien meteen een beetje aan Rovios’s monstersucces Angry Birds denken. Het gaat hier namelijk ook om een puzzelspel, waarbij je constant rekening moet houden met de wetten van de natuur. Zie de onderstaande video voor wat meer informatie en een eerste indruk van de titel.

Icebreaker: puzzelen met ijs en hamers

In Icebreaker moet je je mede-vikings met zo min mogelijk sneden uit blokken ijs verwijderen. Hierbij moet je de brokstukken in je boot laten vallen, waar een enthousiaste viking met een hamer staat te wachten om er lustig op los te rammen. Als alle vikings gered zijn, mag je door naar het volgende level.

De levels worden net als in Angry Birds steeds uitgebreider en gevaarlijker. Zo zul je wat verder in het spel trollen moeten ontwijken, en tevens ervoor zorgen dat zaken als kostbare schatkistjes ook bij je hamerende viking belanden. Anders haal je immers nooit die maximale scores.

Het uiterlijk van de game is eveneens een positieve vermelding waard. Icebreaker ziet er namelijk erg stijlvol uit, vooral door de koddige tekenstijl en de ‘blokkerige’ accenten die zijn toegevoegd. Deze accenten zorgen ervoor dat je met weemoed terugdenkt aan die arcadekasten van weleer.

Icebreaker: A Viking Voyage is voor 0,99 eurocent te downloaden in de App Store.

Icebreaker: A Viking Voyage

Nitrome

€ 1,09 via App Store
Icebreaker: A Viking Voyage
Icebreaker: A Viking Voyage
Icebreaker: A Viking Voyage
Icebreaker: A Viking Voyage
Icebreaker: A Viking Voyage

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's