iCE dag 1: iPhone Dev Camp
Redactie

Deze week ben ik aanwezig bij de iCE Amsterdam. Op deze driedaagse bijeenkomst komen veel iPhone-liefhebbers en ontwikkelaars af. Vandaag staat helemaal in het teken van het iPhone-ontwikkelen omdat er een iPhone Dev Camp plaats vindt. Bij deze ‘workshop’ zijn zeer veel bekende ontwikkelaars waar de deelnemers vragen aan kunnen stellen.

iPhone Dev Camp

Het iPhone Dev Camp wordt georganiseerd buiten Apple om. De organisatoren houden de meeting om ontwikkelaars en geïnteresseerden de gelegenheid te geven om vragen te stelen aan mensen die er heel veel verstand van hebben.

Pieter Siekerman – The Saints

Ik kreeg hulp van Pieter Stiekerman. Deze man werkt voor ‘The Saints’, en is dus onder andere bekend van de LowLands applicatie, Mysteryland applicatie en Voetbal International. Na een gesprek over hoe hij iPhone-ontwikkelaar is geworden, zijn we met nog twee anderen aan de slag gegaan met ontwikkelen.

Tijdens de uitleg van Pieter hebben we de beginselen van het ontwikkelen met xCode geleerd, met als resultaat een ‘hello world’-applicatie. Als er behoefte aan is, zal ik mijn kennis over de ‘hello world’-applicatie met jullie delen.

Morgen meer iCE

Morgen begint de iCE Amsterdam officieel. Er zullen van 9 tot 5 heel veel lezingen worden gehouden, en ik verwacht hier veel van. Als het even meezit zullen er meteen na de lezingen berichten op de site verschijnen.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.