iBooks iOS 7 versie komt eraan
Roel van Hout

Eén van die apps die sinds iOS 7 niet meer op je iPhone lijkt thuis te horen, is iBooks. In China is echter een app icoon voor de iBooks iOS 7 versie opgedoken.

Als je iBooks nu open iBooks iOS 7t, krijg je in tegenstelling tot bij de Kiosk, die wel is bijgewerkt voor iOS 7, nog de oude – vertrouwde – boekenplank met daarop je e-books en pdf-bestanden. In iOS 6 een leuke app, maar in iOS 7 past hij absoluut niet meer.

In China heeft Apple een patent aangevraagd op een nieuw iBooks-logo, weet Patently Apple. Op bijgaande afbeelding is duidelijk te zien dat Apple met het icoon – en hoogstwaarschijnlijk ook de bijbehorende app – de iOS 7 lijn ook in iBooks voortzet. Het icoon is plat, felgekleurd en bevat in het wit waar het om gaat: een opengeslagen boek.

iBooks iOS 7 te zien op iPad-presentatie?

Op 22 oktober houdt Apple de derde en laatste presentatie van dit jaar, waar de nieuwe iPads aan het publiek zullen worden getoond. Eerder deze week doken al iOS 7-iconen op voor Garage Band en iPhoto iOS 7 op, en het verschijnen van het iBooks iOS 7 logo daar nog bij doet steeds sterker vermoeden dat Apple tijdens de presentatie ook nieuwe apps zal gaan laten zien.

Zo passen ook de iWork-apps (Pages, Numbers en Keynote) nog steeds niet in iOS 7, en is de presentatie van een nieuwe iPad – waar de apps bij uitstek geschikt voor zijn – een mooie gelegenheid om ze aan de wereld te laten zien. We houden het in de gaten!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.