Waarom iBooks mateloos populair is sinds de komst van iOS 8

iBooks is sinds de introductie van iOS 8 enorm populair. Elke week mag Apple een miljoen nieuwe klanten verwelkomen. Toch is het niet zo vreemd dat de app ineens zo populair is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Miljoen nieuwe klanten voor de iBooks-app

Sinds iOS 8 (en OS X Yosemite op de Mac) wordt iBooks namelijk standaard meegeleverd. Dat betekent tegelijk dat het voor gebruikers niet mogelijk is om de app te verwijderen. Het blijkt een goede zet van Apple, dat er elke week een miljoen nieuwe klanten bij ziet komen.

Dat cijfer werd bekendgemaakt door Keith Moerer, directeur van iBooks. Hij deed dat tijdens de Digital Book World conferentie in New York. Naast het feit dat de app standaard op iOS 8 aanwezig is, ziet Moerer nog meer redenen waarom meer mensen boeken lezen op hun iPhones: de grote schermen van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. “We zien dat boeken op de smartphone steeds beter verkopen”, zegt Moerer.

ibooks-app

Verdienen aan iBooks

Ook sprak Moerer over de voordelen van boeken uitbrengen via iBooks. Hij zei daarover het volgende:

“Het zit in het DNA van Apple om creatieve professionals van alle soorten te steunen… veel van hen gebruiken onze hardware en veel gebruiken onze software. Wij steunen schrijvers en uitgevers ook in iBooks. Of een auteur nu kiest om zijn werk zelf uit te geven of om te werken met een uitgever, zakelijk gezien verandert er niets: 70 procent van de opbrengsten gaan naar de schrijver, 30 procent naar Apple. Omdat we zelf geen uitgever zijn, werken we nauw samen met uitgevers en zien we hen als partner.”

Populaire boeken

Apple ziet vooral dat boeken die verfilmd zijn het goed doen. Handig ook voor het bedrijf, want zij kunnen de ebooks koppelen aan iTunes, waar de meeste films 90 dagen na de bioscooprelease verschijnen. Op iTunes worden mensen meteen alert gemaakt op boeken van de films.

Ook doet fictie het goed. Thrillers, science fiction, romantiek en mysterie doen het goed. Non-fictie doet het wat minder. “Dat gaat langzamer dan we zouden willen”, zegt Moerer. “Maar om iTunes als voorbeeld te nemen: jazz en klassiek deed er ook lang over om de overstap van fysiek naar digitaal te maken. Hetzelfde gaan we zien met non-fictie. Dat heeft tijd nodig.”

Lees jij veel boeken op je iPhone en waarom? Laat het hieronder weten in de comments!

Lees meer over iBooks

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.