IBM: “Op den duur zijn Macs €500,- goedkoper dan Windows PC’s”

Lars Paijmans
21 oktober 2016, 11:53
2 min leestijd

Als je kritiek op de Mac hoort, heeft dit in negen van de tien gevallen te maken met de hoge prijs. De recente Apple-partner IBM laat weten dat de computers van Apple uiteindelijk echter goedkoper uitvallen dan concurrent Windows.

Lees verder na de advertentie.

IBM Macs besparen het bedrijf geld

Tijdens de Jamf Nation User Conference schetst IBM een interessant beeld. Pas in 2015 begon het bedrijf met de adoptie van Macs, zodat het een jaar later de bevindingen kan laten zien. In een jaar tijd ging het personeel aan de slag met 30.000 Macs. In oktober 2016 staat de teller inmiddels op 90.000 Macs, nu het personeel steeds vaker de Mac boven de PC verkiest.

IBM Macs

Hoewel de aanschafprijs van deze Macs een stuk hoger ligt dan de gemiddelde PC, betalen de computers van Apple zich op den duur uit. “PC’s zorgen voor twee keer zoveel telefoontjes naar de support-afdeling”, aldus Previn van IBM. “Bovendien zijn de oplossingen ervoor ook een stuk duurder.”

Dit zorgt er in een tijdsbestek van vier jaar voor dat een Mac tussen de 273 en 543 dollar goedkoper uitkomt. Vermenigvuldig dit bedrag met de meer dan honderdduizend Macs die IBM denkt te gebruiken aan het einde van het jaar en je krijgt een enorm bedrag waar op bespaard wordt.

Iedere dag 1300 nieuwe IBM Macs in gebruik

Vorig jaar zag IBM al dat het deze kant opging. Tijdens de overstapperiode van Windows naar Mac was een stuk minder management nodig dan verwacht. Ook duurde het minder lang om mensen te laten wennen aan het systeem. “Iedere Mac die we kopen laat ons geld besparen”, besluit Previn.

De positieve resultaten zijn natuurlijk goed nieuws voor Apple. Ook het overige personeel van IBM heeft dit in de gaten, en 73 procent zegt dat hun volgende computer ook een Mac wordt. Om aan deze vraag te voldoen, worden er bij IBM iedere week 1300 nieuwe Macs in gebruik genomen.

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen