De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Europese dierentuin gebruikt iBeacons voor digitale rondleiding

Gijs Ettes
21 mei 2015, 11:47
1 min leestijd
Europese dierentuin gebruikt iBeacons voor digitale rondleiding

Van iBeacons hebben we al een tijdje niks meer vernomen, maar dat betekent niet dat de technologie verdwenen is. In tegendeel zelfs: de Italiaanse dierentuin ZOOM gebruikt sinds kort iBeacons om bezoekers wegwijs te maken.

Lees verder na de advertentie.

Zo werken iBeacons in de dierentuin

De implementatie van iBeacons in de Turijnse dierentuin ZOOM is mede mogelijk gemaakt door de Amsterdamse start-up LabWerk. Het bedrijf ontwikkelde een iOS-app die gebruikmaakt van iBeacons om bezoekers van de dierentuin relevante informatie te tonen op basis van hun locatie in het park.

ibeacons in de dierentuin

De iBeacons zijn verborgen in het park en zenden een bluetoothsignaal uit, dat locatiespecifieke content stuurt naar de smartphone van bezoekers. Hierbij valt te denken aan informatie over attracties en faciliteiten, meldingen over dierenshows of presentaties en quizvragen over bepaalde dieren. Door vragen te beantwoorden, verzamelen bezoekers items en kortingsbonnen die weer in het park ingewisseld kunnen worden.

“We zijn enthousiast over de implementatie van iBeacons bij ZOOM Torino. Het is immers niet alleen een primeur in de toepassing van iBeacontechnologie in een Europese dierentuin, maar betekent ook de intrede van ons bedrijf in de Italiaanse markt”, zo laat Floris Boekel van Labwerk weten.

iBeacons in Nederland

Wil je dichterbij huis kennismaken van iBeacontechnologie, dan kun je ook het themapark Fluwel’s Tulpenland in Sint Maartenszee bezoeken. Hier worden iBeacons sinds begin vorig jaar op een vergelijkbare manier ingezet. Door gebruik te maken van de app van het themapark krijgen gebruikers bij elk parkonderdeel relevante informatie op hun smartphone.

Het laatste nieuws over iBeacons

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen