iBeacon games zijn Apple’s ‘geheime wapen’
Roel van Hout

Over de iBeacon hebben we het al eerder gehad, maar daarbij lieten we één kant onbelicht: iBeacon games! Volgens een ontwikkelaar vormen deze Apple’s “geheime wapen”.

Toen we eerder een artikel wijdden aan de iBeacon, bespraken we dit vooral als een uitkomst voor winkeliers: de bluetooth-technologie maakt het immers mogelijk om draadloos informatie over bepaalde producten naar smartphones van klanten te sturen. Een soort digitaal schapkaartje, dus.

Dave Bisceglia, CEO van ontwikkelaar The Tap Lab, heeft het in een interview met Re/Code juist over een heel ander aspect van iBeacons: games! Volgens hem zijn iBeacon games Apple’s “geheime wapen”. Zijn bedrijf is bezig met het testen van iBeacons in combinatie met het spel Tiny Tycoon. In onderstaande video legt hij uit hoe dat werkt:

iBeacon games hebben geen retail iBeacon nodig

In het filmpje is duidelijk te zien dat er een melding binnenkomt zodra Bisceglia een winkel binnenstapt. Retail iBeacons hangen op dit moment echter enkel in Apple Stores in Amerika; het signaal dat op zijn iPhone binnenkomt is afkomstig van een collega die in het gebouw zit. Volgens Bisceglia zijn er dan ook geen retail iBeacons benodigd voor dergelijke spellen, maar werkt het principe ook gewoon tussen twee iPhones.

Het klinkt misschien allemaal wat abstract, maar is zeker een interessante ontwikkeling om te volgen: het zou een nieuwe draai geven aan multiplayer games op je iPhone!

→ Lees meer over iBeacon en wat het nut is van deze nieuwe bluetooth-technologie!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.