Nederlandse gezondheids-app Human slaat handen ineen met Mapbox
Lars Paymans

Mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn, hebben de afgelopen vier jaar ongetwijfeld Human al een keer geprobeerd. De Nederlandse app doet zijn best om je iedere dag dertig minuten te laten bewegen. Vandaag slaat Human de handen ineen met het bedrijf Mapbox.

Human overgenomen door Mapbox

Groot nieuws, want dit betekent dat de gegevens die Human verzamelt ook op andere manieren gebruikt kunnen worden. In een blogpost wordt de overname uitgelegd, maar benadrukt Human dat de app gewoon zal blijven bestaan. Daarnaast gaat Human samen met Mapbox kijken naar de manier waarop mensen door de stad bewegen. Dit moet nieuwe inzichten opleveren, door bijvoorbeeld verschillende grote steden met elkaar te vergelijken.

human overgenomen

Zo kan bepaald worden in welke van de stad het relatief gevaarlijk is om te fietsen, en kan er gaandeweg een app ontstaan die zichzelf aanpast aan de manieren waarop mensen zich over de aardbol verplaatsen. Met een beetje geluk kan Human met deze informatie in de toekomst dus ook nog beter worden.

Human blijft bestaan

Human onderstreept dat Mapbox veel waarde hecht aan privacy en beveiliging en er nooit gegevens van individuele gebruikers gebruikt zullen worden. Net zoals dat nu bij Human gaat, worden alleen anonieme gegevens benut van een grote groep gebruikers tegelijk. Op deze manier leert de app steeds meer over activiteiten in steden over de hele wereld, terwijl jij gewoon met je iPhone in je broekzak over straat wandelt.

Als je Human nog niet kende is dit een mooi moment om de app eens te proberen. De gratis dienst motiveert je om iedere dag 30 minuten intensief te bewegen. Of dat nu wandelen, hardlopen of fietsen is; de app telt de minuten bij elkaar op en laat bovendien zien hoe andere mensen in je directe omgeving bewegen. Dit kan erg motiverend werken en moet ervoor zorgen dat jij uiteindelijk de dagelijkse limiet van 30 minuten gaat overschrijden.

Human - Activity Tracker

Human

8 (15 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.