HTC wilt verkoopverbod op iPhone, iPad en iPod.

Redactie
13 mei 2010, 16:33
1 min leestijd
HTC wilt verkoopverbod op iPhone, iPad en iPod.

Dat smartphones geweldige apparaten zijn met allerlei leuke snufjes is voor vrijwel iedereen duidelijk. Elk bedrijf patenteert een unieke functie meteen, met als gevolg dat de wereld van smartphones uit patenten bestaat. Op de markt van smartphones maken de bedrijven gebruik van dit gegeven, er is altijd wel een rechtszaak gaande over een mogelijke patentschending.

HTC vs Apple

Ook Apple is regelmatig aanklager, of wordt aangeklaagd. Een tijdje geleden klaagde Apple HTC aan wegens twintig patentschendingen in de HTC Desire, nu slaat HTC terug met 5 patenten waarvan het bedrijf vindt dat Apple die geschonden heeft met de iPhone, iPad en iPod. Een vertegenwoordiger van HTC zei hierover dat ze deze actie tegen Apple ondernemen om hun intellectuele eigendom te beschermen, hun zakenrelaties en de klanten van HTC.

Omdat Apple deze patenten volgens HTC schendt eisen ze een verkoopverbod van de iPhone, iPad en iPod. Zo ver zal het waarschijnlijk niet komen, mocht HTC gelijk hebben dan krijgt Apple hoogstwaarschijnlijk een kans om de producten aan te passen.

Via: Reuters

Categorie: Devices
Spotlights: Apple, HTC, iPod, Patent, Smartphone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's