De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

HTC RE: periscoopvormige camera werkt ook met de iPhone

Gijs Ettes
9 oktober 2014, 13:25
1 min leestijd
HTC RE: periscoopvormige camera werkt ook met de iPhone

Gisteravond heeft telefoonmaker HTC een nieuwe Android-smartphone onthuld en een periscoopvormige camera die zowel met Android als iOS werkt. De RE moet de strijd aangaan met de GoPro en kan zelfstandig functioneren of bediend worden met een app.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de HTC RE

HTC RE onthuld

De HTC RE is dus geen accessoire dat wordt meegeleverd met een telefoon, maar een op zichzelf staande 16 megapixel-camera. HTC omschrijft het apparaatje als de ideale vervanger voor een ‘point and shoot’-camera, wat zowel komt door de brede kijkhoek van de lens (146 graden) als de simpele bediening. De RE heeft namelijk twee knoppen: om foto’s en video’s vast te leggen en de slowmotionfunctie in te schakelen. Hij neemt op in 1080p met maximaal 30 beeldjes per seconde, heeft een diafragma van f/2.8 en kan timelapsevideo’s schieten.

De RE kan tevens filmen en fotograferen met een fisheye-effect en heeft de optie om opgenomen beelden te streamen en automatisch te uploaden naar bijvoorbeeld YouTube. Als gezegd hoef je de RE niet per se in combinatie met je smartphone te gebruiken; hij heeft namelijk 8GB aan interne opslag die desgewenst is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Ook is er een 820 mAh-accu aan boord waarmee je ruim anderhalf uur aaneengesloten kunt filmen.

Tot slot is de camera waterbestendig en voorzien van een schroefgat, zodat je hem makkelijk op een statief kunt schroeven. De HTC RE verschijnt begin 2015 voor een adviesprijs van 229 euro. Er zullen ook accessoires verkrijgbaar worden om bijvoorbeeld de RE op je hoofd te zetten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu