HTC maakt geen inbreuk op patenten van Apple
Redactie

De rechter heeft in het Verenigd Koninkrijk besloten dat HTC geen inbreuk heeft gemaakt op de patenten van Apple. Apple klaagde december vorig jaar het Taiwanese bedrijf namelijk aan, volgens Apple zou HTC namelijk inbreuk hebben gemaakt op maar liefst vier patenten met hun Android telefoons.

Ongeldig

De patenten waar HTC volgens Apple mee kwam was het patent van de slide-to-unlock functie, het scrollen door foto’s, het veranderen van alfabet en het mogelijk maken voor de gebruiker om op twee plekken tegelijkertijd het touchscreen aan te raken. Volgens de rechter waren drie patenten ongeldig, de enige die wel geldig is, is het patent van het scrollen door foto’s. De rechter heeft echter besloten dat HTC dat patent niet heeft geschonden, Apple heeft dus een nederlaag geleden in de rechtszaal.

slide to unlock

Patent ongeldig

Apple heeft in een verklaring per e-mail gezegd dat ze concurrentie goed vinden, maar dat concurrenten hun eigen technologie moeten ontwikkelen in plaats die van Apple te stelen.
HTC is natuurlijk blij met de uitspraak van de rechter, maar het bedrijf zegt teleurgesteld te zijn dat Apple een strijd voert in de rechtszaal, terwijl de concurrentiestrijd beter in de winkel kan plaats vinden.

Via: Bloomberg

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.