How-to: Downgraden van 4.0 naar 3.1.3

Redactie
13 mei 2010, 21:18
2 min leestijd
How-to: Downgraden van 4.0 naar 3.1.3

Na de keynote van Steve Jobs over het nieuwe iPhone OS, iPhone OS 4.0, wou iedereen zijn UDID hebben ingeschreven bij een developer. Veel mensen hebben nu deze firmware op hun iPhone staan. Helaas zitten er in deze bèta (iPhone OS 4.0 komt pas in juni uit) erg veel bugs. Bugs waarbij je geen foto’s meer kan maken. bugs waarbij de video-player vast loopt, bugs waarbij je geen apps meer kan updaten etc. Mede daardoor willen veel mensen downgraden naar 3.x.x. Er wordt gezegd dat downgraden vanaf 4.0 niet kan maar dit is niet helemaal waar. Vroeger kon dit niet maar met behulp van Blackra1n is dit nu mogelijk.

Downgraden naar 3.1.3:

Benodigd: iPhone OS 3.1.3 en Blackra1n
Stap 1:Sluit je iPhone aan en open iTunes. Houd alt voor Mac en shift voor Windows ingedrukt en klik op ‘herstel’. Zoek de firmware die je net hebt gedownload en klik hem aan. Laat iTunes zijn werk doen en aan het eind krijg je een 1015 error.
Stap 2:Open nu Blackra1n en druk op ‘Make It Rain’. Je scherm zal nu zwart worden en je iPhone werkt even niet meer.
Stap 3:Zet je iPhone uit door de ‘sleep-knop’ in te houden. Zet hem daarna weer aan en je zal je pincode moeten invoeren en je ziet het ‘connect-to-iTunes’ logo.
Stap 4:Haal nu het kabeltje uit je iPhone en doe het er daarna weer in. Voer nu opnieuw je pincode in en als het goed is zie je nu je lockscreen weer. Lukt het niet, haal dan je simkaart even uit je iPhone en doe hem er daarna weer in.

Veel plezier met je iPhone waar veel minder bugs in zitten. In juni komt iPhone OS 4.0 uit en ik kan niet wachten om 4.0 weer te gebruiken. Als iets niet lukt, zet dan alsjeblieft het probleem en de oplossing in de reacties.

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen